MOŽE LI ALKARAZ DA OSVOJI 20 GREND SLEMOVA? "Nema šanse!", tvrdi bivša šampionka Vimbldona

Novosti online

20. 09. 2022. u 14:39

MALO je verovatno da će se ikada više u tenisu pojaviti generacija poput "velike trojke", a s time se slaže i francuska nekadašnja teniserka Marion Bartoli. Mnogi misle da bi šampion Ju-Es opena i novi "broj 1" Karlos Alkaraz mogao da ponovi njihove uspehe, ali bivša šampionka Vimbldona ne misli tako.

МОЖЕ ЛИ АЛКАРАЗ ДА ОСВОЈИ 20 ГРЕНД СЛЕМОВА? Нема шансе!, тврди бивша шампионка Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Dalek je put pred Karlitosom, iako je još tinejdžer i ima samo jednu titulu.

Nadal sa 22, Nole sa 21 i Federer sa 20 deluju nedostižno, a da bi došao do njih moraće prvo da preskoči Borgovih 11 i Samprasovih 14.

Ipak, kada je Sampras objavio penzionisanje posle Ju-Es opena 2002. na kome je osvojio 14. grend slem titulu, mnogi su predviđali da njegov rekord nikad neće biti oboren, a danas je Amerikanac tek na četvrtom mestu po broju najvećih trofeja.

- Mislim da postoji apsolutno nula odsto šanse da iko ikad, ne samo Alkaraz, osvoji 20 grend slemova. Karlosovo dostignuće na Ju-Es openu bilo je neverovatno, ali nije realno da on osvojio 20 grend slemova. Mislim da je ono što su ova trojica uradila tokom godina apsolutno nenormalno i ne verujem da iko to može da ponovi - rekla je Bartolijeva, šampionka Vimbldona iz 2013. godine.

Alkarazov trener Huan Karlso Ferero priznao je posle osvajanja Ju-Es opena da njegov Pulen još nije dostigao pun potencijal.

- Mislim da je trenutno na 60 odsto. Može još mnogo da napreduje, ali obojica znamo da mora mnogo da se radi. Kad stigneš na prvo mesto ATP liste, nisi završio posao - rekao je nekadašnji "broj 1".

Ferero ističe da je njegov cilj da iz Alkaraza izvuče maksimum.

- Naravno da će biti veoma teško postići ono što je "velika trojka". Govorimo o 22 grend slema, on ima samo jedan. Dug je to put pred njim, ali ko zna, ništa nas ne košta da pokušamo - zaključio je Ferero.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)