"MUŠKARCI SU PRIVLAČNIJI OD ŽENA": Ameli Morezmo o izjavi koja je potresla teniski svet

Novosti online

03. 06. 2022. u 10:31

Direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo izvinila se zbog izjave da je ženski tenis manje atraktivan od muškog i navela da je ta izjava izvučena iz konteksta. Morezmo je dobila oštre kritike nakon što su devet od 10 mečeva u udarnom večernjem terminu na ovogodišnjem Rolan Garosu igrali teniseri.

МУШКАРЦИ СУ ПРИВЛАЧНИЈИ ОД ЖЕНА: Амели Морезмо о изјави која је потресла тениски свет

FOTO: AP

Jedini meč u konkurenciji teniserki u večernjem terminu bio je duel domaće igračice Aliz Korne i Letonke Jelene Ostapenko.

Morezmo je rekla da je takav raspored napravljen pošto je "ženski tenis u ovom trenutku manje privlačan od muškog". Ta izjava uznemirila je prvu teniserku sveta Poljakinju Igu Švjontek.

- Želim da se izvinim igračima koji su se osetili loše zbog onoga što sam rekla. Izjava je izvučena iz konteksta. Ljudi koji me poznaju, koji su me poznavali na terenu i van njega, tokom cele karijere, tokom svega što sam uradila, znaju da sam veliki borac za jednaka prava i ženski tenis, za žene uopšte - navela je Morezmo za Tenis čenel, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Prva teniserka sveta Švjontek odigrala je ove godine na pariskom grend slem turniru svih šest mečeva u dnevnim terminima.

FOTO: G. Čvorović

 

- Nisam odlučila da imamo samo taj jedan meč. Sledeće godine biće poštenije za teniserke, biće dobro da možda imamo mogućnost da dobijemo dva meča teniserki, ali i dublove. Što se tiče rasporeda, posebno za večernje mečeve, rekla sam da, pošto imamo samo jedan meč, da je zaista teško da zakažemo meč teniserki jer moramo da uzmemo u obzir trajanje. To je pošteno uraditi zbog vlasnika ulaznica - navela je Morezmo.

- Pokušaćemo da pronađemo bolje rešenje koje će biti pravednije za sve. Pokušavamo da modernizujemo turnir, da napredujemo i moraćemo da napravimo neke izmene - dodala je Morezmo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!