TENISKE PIRUETE U KOLICIMA: Prave spektakl na šljaci

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

31. 05. 2022. u 20:41

LOPTICA visoko poleti u vazduh, igrač je spremno dočeka i žestokim udarcem servira u protivničko polje. Sledi eksplozivni ritern, posle čega se zapodene čvrsta razmena u kojoj mogu da se vide najlepši potezi s teniskih terena, pogođene linije, izvrsne dijagonale i spaseni poeni.

ТЕНИСКЕ ПИРУЕТЕ У КОЛИЦИМА: Праве спектакл на шљаци

FOTO: G. Č.

To je deo takmičarske atmosfere tenisera u invalidskim kolicima. Ko još nije video ove dvoboje, sigurno će biti pozitivno iznenađen i zapanjen snagom, preciznošću i lepotom igre između mreže.

Zavrte se, tako, teniseri na točkovima oko svoje ose, stvore za tili čas s jednog na drugom kraju terena, nadmudre protivnika atomskim udarcem. Za trenutak se, u čari dvoboja, zaboravi da su protivnici u kolicima. Na kraju, na šljaci, ostane puno malih krugova, koji svedoče o intenzitetu borbe.

Organizatori su ove godine uvećali broj učesnika sa osam na dvanaest u obe konkurencije, muškoj i ženskoj, između ostalog i da bi mogli da budu prisutni najboljih deset na svetu. Oni već odavno imaju svoju vernu publiku.

Posle svega, pozdrav na mreži, kao na slici između Japanca Šinga Kuneide (2) i Holanđanina Toma Egberinka (6) na treningu u kompleksu "Žan Buen", dok su na dva susedna terena u isto vreme ravnopravno trenirali Novak Đoković i Rafael Nadal.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!