CICIPAS SE NAMUČIO U DRUGOM KOLU: Grk posle velike borbe pobedio 134. igrača sveta

Č. V.

26. 05. 2022. u 22:53

GRČKI teniser Stefanos Cicipas pobedio je Čeha Zdeneka Kolara sa 6:3, 7:6(8), 6:7(3), 7:6(7) i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa.

ЦИЦИПАС СЕ НАМУЧИО У ДРУГОМ КОЛУ: Грк после велике борбе победио 134. играча света

FOTO: AP

Baš kao i u prvom kolu (pobedio sa 3:2 posle preokreta Lorenca Musetija) i sada se propisno namučio Atinjanin da stigne do trijumfa.

Jedan brejk bio je dovoljan četvrtom igraču sveta da dobije prvi set, a onda u drugom je viđena velika borba. Kolar je propustio priliku da dođe do izjednačenja, pošto pri rezultatu 5:6 nije iskoristio nijednu od dve set lopte. Cicipas se izvukao iz te situacije i ovaj deo meča u taj-brejku.

Očekivalo se da će 134. igrač sveta pasti u igri, ali to se nije desilo. Opet se otišlo u taj-brejk, a tu se 25-godišnjak odlično snašao i produžio ostanak u Parizu.

Zdenek Kolar/FOTO: AP

Ništa manje uzbudljiv nije bio ni četvrti set. U njemu su viđena dva brejka, po jedan na obe strane, pa je opet 13. gem bio presudan za njegov ishod. Kolar je furiozno počeo, poveo je sa 6:2 i stao. Od tog momenta Cicipas je dobio sedam poena, a izgubio samo jedan i pobedio je posle četiri sata i devet minuta velike borbe.

Grk će u narednoj rundi igrati protiv Šveđanina Mikaela Imera.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)