LEGENDARNI TENISER OTPISAO FEDERERA: "Nije više deo GOAT priče, Đoković i Nadal mogu još mnogo!"

A. Ilić

17. 05. 2022. u 20:09

DESNO koleno muči Rodžera Federera već dve sezone, a nakon plasmana u polufinale Australijan opena počela su velika iskušenja na terenu za Švajcarca.

ЛЕГЕНДАРНИ ТЕНИСЕР ОТПИСАО ФЕДЕРЕРА: Није више део ГОАТ приче, Ђоковић и Надал могу још много!

FOTO: Tviter/Atp tur

Dovoljno je reći da je Rodžer Fereder od tada odigrao svega 13 zvaničnih mečeva, upisao je devet pobeda i četiri poraza.

Navikao je ljubitelje tenisa na vrhunske rezultate Švajcarac, ali je od 2020. godine do danas njegov najbolji učinak osmina finala Rolan Garosa i četvrtfinale Vimbldona. Nekoliko nedelja nakon turnira na "Ol Ingland klubu" obavestio je javnost da će po treći put u 18 meseci.

Navijači se nadaju da bi četrdesetogodišnji ranjeni lav mogao da pokaže ponovo sav svoj raskošni talenat pre nego "okači reket o klin". Najavio je Federer da će igrati na turniru u rodnom Bazelu, a možda i na Lejver kupu.

KLERK: Male šanse da osvoji novi grend slem

Tokom intervjua za magazin "Ole", legendarni argentinski teniser Hose Luis Klerk dotakao se "GOAT" trke koju su donedavno vodili Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer.

- Ukoliko Rafael Nadal bude osvojio Rolan Garos, on će biti najveći ikada, bez daljeg razgovora, počeo je Klerk i potom nastavio:

- Što se tiče Rodžera Federera, mislim da on ne može da osvoji više nijedan grend slem. Mi ljubitelji tenisa voleli bismo da igra zauvek, ali to nije moguće. Mnogi govore da je Rodžer GOAT, ali za mene je najbolji onaj koji ima najviše titula na mastersima. Predugo je odsutan i svakako, godine nisu na njegovoj strani. Novak Đoković i Rafael Nadal imaju mnogo veće šanse da nastave da osvajaju titule, ali moraćemo da pazimo na Karlosa Alkaraza koji dolazi, rekao je on.

Podsetimo, Federer je poslednji mejdžors uzeo 2018. kada je u finalu Australijan opena savladao marina Čilića.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima