STEN LAK PLEN ZA NOVAKA: Naš as danas igra sa Kanađaninom Ože-Alijasimom za plasman u polufinale

Đ. SAMOILOVIĆ

13. 05. 2022. u 11:30

OVAKAV Sten Vavrinka je za Novaka Đokovića lak plen!

СТЕН ЛАК ПЛЕН ЗА НОВАКА: Наш ас данас игра са Канађанином Оже-Алијасимом за пласман у полуфинале

FOTO: Tanjug/AP

Odigrali su Srbin i Švajcarac 26 duela u karijeri, neki od njih su bili za pamćenje, ali onaj jučerašnji, u osmini finala mastersa u Rimu bio je samo lakši trening za Đokovića, koji je bez većih problema savladao starog rivala za nešto više od sat vremena, uz minimalan utrošak energije - 2:0 (6:2, 6:2). Trijumf na koji je Novak čekao sedam godina pošto je poslednji put slavio nad Vavrinkom 2015. u Parizu, utabao mu je put ka četvrtfinalu turnira u prestonici Italije, gde će se danas sastati sa Feliksom Ože-Alijasimom.

- Dobro je videti Stena na terenu, dobio je dva iscrpljujuća meča u tri seta. Fizički nije tamo gde želi da bude, ali u svakom slučaju može da vas "povredi" ako hoće. Odlično se osećam, igrao sam na višem nivou nego u prvom meču, drago mi je što ne provodim puno vremena na terenu. Trudim se da sačuvam što više energije za naredne mečeve. Navikao sam se i na uslove koji su drugačiji, nezgodno je igrati, dosta vetra ima, tako da moramo da se snalazimo i to sam dobro radio - rekao je Novak.

Sada srpskog tenisera čeka mladi Kanađanin, koji je u prethodnoj rundi rutinski nadjačao Markosa Đirona (2:0). Novak i Ože-Alijasim nikada do sada nisu igrali, a ukoliko Đoković bude uspešan ispuniće prvi od dva cilja koja ima pred sobom u Rimu - plasiraće se u polufinale i obezbediti čelno mesto na ATP listi pred Rolan Garos i samim tim biti prvi nosilac na žrebu za drugi grend slem u sezoni.

- Znam njegovu igru, dobro napreduje i na šljaci, znam šta mogu da očekujem. Stigao je do polufinala Australije, napreduje i na šljaci - dodao je Đoković.

U polufinalu neće doći do večitog derbija Novaka sa Rafaelom Nadalom, pošto je Španac poražen od drugog KAnažanina, Denisa Šapovalova u tri seta. 

Inače, Đoković je ostao jedini predstavnik naše zemlje u Večnom gradu, pošto je Filipa Krajinovića porazio Janik Siner - 2:0 (6:2, 7:6). Prekasno se probudio naš as u duelu sa domaćim igračem, posle olako ispuštenog prvog seta pokazao je znake mnogo bolje igre u nastavku. Ipak, nekoliko grešaka u taj-brejku koštalo ga je "produžetka" i trećeg seta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)