PILIĆ UDARIO NA ENGLEZE: "BORIS DŽONSON JE LUD! Rubljov i Medvedev nemaju veze sa Putinom"

Novosti online

27. 04. 2022. u 09:49

NIKOLA Pilić nije štedeo engleske vlasti nakon odluke da na Vimbldonu ne učestvuju teniseri iz Rusije.

ПИЛИЋ УДАРИО НА ЕНГЛЕЗЕ: БОРИС ЏОНСОН ЈЕ ЛУД! Рубљов и Медведев немају везе са Путином

Foto: N. Paraušić

Svojevremeno savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije Nikola Pilić odlučio je da bez dlake na jeziku govori o zabrani učešća ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama na grend slemu u Londonu.

- Boris Džonson je lud. Rubljov i Medvedev nemaju nikakve veze sa Putinom, oni samo hoće da igraju tenis kao i svi drugi. Politika je ušla predaleko u sport i ova situacija je slična onoj iz 1973. Neko bi mogao da kaže „ako ovi igrači ne igraju, onda ne igramo ni mi!“ U tom momentu bilo bi interesantno videti kakva bi bila reakcija Vimbldona - poručio je Pilić za „Ubitennis“.

Govorio je o situaciji kada je davne 1973. godine suspendovan od strane TS Jugoslavije jer je odbio da igra protiv Novog Zelanda u Dejvis kupu.

- Sve je počelo mojim problemom, ali to se nije ticalo samo Nikija Pilića, već ATP i ITF. U istoj nedelju bilo je finale mastersa dublova i Dejvis kup meč Jugoslavije i Novog Zelanda u Zagrebu. Morao sam da igram na mastersu i nisam mogao da igram u Zagrebu, iako sam 12 godina bio član Dejvis kup tima. Izbačen sam. Četiri sata pre meča sa Nastaseom stigao mi je telegram sa porukom da ne mogu da igram na Vimbldonu. Otuda su i mnogi drugi rešili da bojkotuju turnir, posle toga sve je došlo na svoje mesto - dodao je Pilić.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri