ĐOKOVIĆ SE SUOČAVA SA MOGUĆOM KAZNOM: Mogu li zaista da ga sankcionišu zbog neigranja?!

Novosti online

09. 03. 2022. u 20:23

NOVAK Đoković je na spisku učesnika za predstojeći masters turnir u Indijan Velsu. Nakon žreba saznao je i svoje protivnike, ali još uvek ostaje pitanje da li će dobiti priliku da nastupi.

ЂОКОВИЋ СЕ СУОЧАВА СА МОГУЋОМ КАЗНОМ: Могу ли заиста да га санкционишу због неиграња?!

FOTO: Tanjug/AP

Đoković ima jako neprijatan period iza sebe, prvo je izbačen iz Australije, kada mu je onemogućeno učešće na Australijan openu, a potom je prepustio prvu poziciju na ATP listi Danilu Medvedevu, a sada samo zdravstveni eksperti mogu da mu daju posebnu dozvolu da uđe u SAD.

Ipak, nalazi se pred još jednim neočekivanim problemom. Po propozicijama ATP tura svako povlačenje sa turnira nakon poslednjeg roka za prijavu vuče za sobom novčanu kaznu, a to se odnosi na igrače koji nemaju opravdanje za svoje odsustvo.

Ruku na srce, ukoliko Đoković ne dobije dozvolu za učešće na turniru to neće biti njegovom krivicom, ali se onda nameće pitanje hoće li za njega ATP imati razumevanja ili će preduzeti mere protiv Srbina.

Prema pravilniku, s obzirom na to da je ovo prvi ovakav slučaj Novaku Đokoviću, on bi mogao da plati globu od 20.000 dolara.

Ako bi se ona ponovila drugi put, onda bi kazna iznosila 40.000 dolara, a treći i svaki sledeći put nosi novčanu kaznu od 80.000 dolara. I one važe za igrače koje se nalaze u prvih deset.

Ostaje nada kod navijača da će Đoković zaigrati na turneji po Americi.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024