NOVA BURA U SRPSKOJ KOŠARCI Kalinić: "Zvao me je Partizan"... Grobarima se neće dopasti šta je rekao

Novosti online

09. 03. 2022. u 15:08

SPEKULISALO se u navijačkim kuloarima prethodnih meseci o tome da li je Nikola Kalinić dobio poziv Partizana, sada je i sam igrač potvrdio da je imao poziv da dođe u Humsku.

НОВА БУРА У СРПСКОЈ КОШАРЦИ Калинић: Звао ме је Партизан... Гробарима се неће допасти шта је рекао

FOTO:KK Crvena zvezda

Nikola Kalinić je dao intervju litvanskom BasketNews-u i otkrio da je zbog Crvene zvezde odbio ponudu crno-belih...

- Bilo je nekih kontakata tokom leta. On (Željko Obradović, trener Partizana, prim. aut.) je zvao mog menadžera i mene i pitao da li bih išao tamo. Rekao sam da ne bih mogao, jer nisam hteo, a i bilo bi glupo. Ima me na mnogim fotografijama kako slavim trofeje sa Crvenom zvezdom. Nije u redu da tako menjaš boje. Posebno ne ako ne moraš i ako možeš da igraš za Crvenu zvezdu - otvoreno će Kalinić u intervjuu za BasketNews.

Kalinić je odlučio da odabere povratak u domovinu kako bi bio bliže porodici. Ipak, ističe da mu je letnja euforija kod pojačanja rivala smetala...

- Pogrešili su i zato što su dizali euforiju u medijima. Ko god da je došao u klub predstavljao se kao da je Majkl Džordan. Celog leta su naši igrači čitali kako Partizan dovodi ovog ili onog, kako je on bolji od naših igrača, kako će da nas ubiju i tako to… Ljudima je verovatno dojadilo da Crvena zvezda osvaja prvenstva, želeli su nešto novo. Takođe, stigao je Željko, on je zvezda gde god da dođe, reflektori su na njemu. Tako je svuda, pa je i ovo prirodno.

Foto: Nebojsa Parausic

Smatra da je Zvezda bolja na terenu.

- Bolji smo kao tim. Imaju oni sjajne individualce, ali još traže način da igraju zajedno… A mi smo kao rudari. Čvrsto igramo svaku utakmicu. Igramo fizički, igramo dobru odbranu, dobro trčimo. Nije lako igrati protiv nas - rekao je Kalinić

Prvi trofej u sezoni, trofej Kupa Radivoja Koraća, pripao je tako Crvenoj zvezdi.

- Ima još dosta utakmica da se igra, ali… Mogu da se setim jedne ili dve utakmice u kojima nas je neko zaista oduvao. Doživeli smo neke poraza koje nije trebalo. Ali sve je to proces učenja. I za mene, prvi put posle ne znam koliko godina sam lider ekipa. Imam loptu u ključnim situacijama. I grešim, ali se trudim da se popravim. Nadam se da ću biti sve bolji kako sezona bude odmicala.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere