HOĆE LI ĐOKOVIĆ ZAIGRATI U INDIJAN VELSU? Srbin dobio rivale, ali neizvesnost još traje

Novosti online

09. 03. 2022. u 08:46

NOVAK ĐOKOVIĆ se našao u žrebu za Indijan Vels, ali još nije poznato hoće li i zaigrati u kalifornijskoj pustinji.

ХОЋЕ ЛИ ЂОКОВИЋ ЗАИГРАТИ У ИНДИЈАН ВЕЛСУ? Србин добио ривале, али неизвесност још траје

Foto: EPA

Đoković je slobodan na startu, a kako su saopštili organizatori, čeka se odluka Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u SAD, s obzirom na to da nije vakcinisan. 

- Novak Đoković je na listi učesnika turnira i zato je učestvovao u žrebu. Trenutno smo u kontaktu sa njegovim timom, ali nije još utvrđeno da li će učestvovati jer se čeka odluka Centra za prevenciju bolesti o dozvoli ulaska u SAD - objavili su organizatori turnira.

Na veb-prezentaciji pomenutog centra stoji objava od trećeg marta da putnici u SAD koji nisu državljani ili imigranti moraju da imaju dokaz o vakcinaciji protiv kovida da bi ušli u zemlju avionom.

Đoković je petostruki šampion Indijan Velsa.

Ukoliko bude učestvovao na turniru, Novaka ne očekuje baš tako lak posao na putu ka tituli. On će biti slobodan u prvom kolu, da bi ga potom sačekao okršaj sa pobednikom duela između Davida Gofana iz Belgije i Džordana Tompsona iz Australije.

U trećoj rundi bi ga najverovatnije dočekao Aleksander Bublik, a možda i Endi Mari koji bi u drugom kolu verovatno igrao sa Kazahstancem, da bi u osmini finala usledio duel ili sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine ili sa Džonom Iznerom iz SAD.

U eventualnom četvrtfinalu, Đoković bi se sastao sa Andrejom Rubljovim iz Rusije, a u polufinalu ili sa Mateom Beretinijem iz Italije ili Aleksanderom Zverevim. U finalu ga čekaju ili Rafael Nadal ili Danil Medvedev.

Žrebom je odlučeno da se na startu igra srpski derbi između Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića.


Master u Indijan Velsu igra se od 10. do 20. marta, a nagradni fond je 8,5 miliona dolara.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede