OVO JE RAZLOG ZAŠTO NADAL NIKAD NEĆE BITI GOAT: Đoković nikad nije izgubio na AO od Rafe, set na betonu nije mu uzeo 3000 dana (FOTO)

Novosti online

30. 01. 2022. u 16:24

RAFAEL NADAL se vratio iz mrtvih u finalu AusOpena 2022. i osvojio 21. grend slem u karijeri, savladavši u finalu Danila Medvedeva sa 3:2 u setovima. Učinio je to na ovom krnjem grend slemu na kome nije bilo Novaka Đokovića, znamo svi iz kojih razloga.

ОВО ЈЕ РАЗЛОГ ЗАШТО НАДАЛ НИКАД НЕЋЕ БИТИ ГОАТ: Ђоковић никад није изгубио на АО од Рафе, сет на бетону није му узео 3000 дана (ФОТО)

foto: Tviter

Ovo je druga Nadalova titula u Melburn parku i druga koju je osvojio a da mu na putu do nje nije stajao apsolutni šampion Australijan opena Novak Đoković. Kada je pre 13 godina Rafa osvojio prvi pehar u Melburnu, Novak je kao branilac titule morao da preda četvrtfinalni meč Endiju Rodiku zbog toplotnog udara koji je doživeo u nehumanim uslovima u Melburnu.

I ne samo da ga nikad nije pobedio u Melburnu, nego od 26. avgusta 2013. godine ili 3064, dana nije uspeo da najboljem teniseru sveta uzme set na tvrdim podlogama! Njihov poslednji meč na AusOpenu odigran je u finalu 2019. kada je Nole pobedio sa 6:3, 6:2, 6:3. 

Pre toga, još samo jedan susret u Melburnu, epsko finale iz 2012, sa 5 sati i 56 minuta najduže grend slem finale u istoriji.

foto: Tviter

Poslednji set protiv Novaka na betonu, ujedno i poslednju pobedu, Rafa je ostvario u finalu Ju-Es operna 2013. godine, kada je slavio sa 3:1 u setovima. posle toga, usledila je neverovatna serija Noletovih pobeda s nulom: tokom 2013. finale Pekinga i finale Završnog turnira, u 2014. finale Majamija, 2015. godine finale Pekinga i Dohe, polufinala Završnog turnira i Indijan Velsa, pomenuto finale AusOpena 2019. i finale ATP kupa 2020. godine.

Koliko je Novak dominantan u Australiji govori i podatak da, ne samo Nadal nego nijedan drugi teniser od svih 128 učesnika ovogodišnjeg Australijan opena nikad nije pobedio našeg asa u Melburn parku! To je uspelo samo Maratu Safinu, Polu Goldstajnu, Rodžeru Federeru, Endiju Rodiku, Džo-Vilfredu Congi, Stenu Vavrinki, Denisu Istominu i Čung Hjonu.

Poređenja radi, Novak je Rafu pobedio dva puta na "njegovom" Rolan Garosu, uključujući i polufinale prošle godine kada je srpski teniser došao do svog drugog "pehara musketara".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna