"NOVAK NIJE UZOR MLADIMA KAO FEDERER I NADAL": Bivši italijanski teniser oštar prema Đokoviću

Novosti online

18. 01. 2022. u 16:48

BURA oko Novaka Đokovića se ne stišava i dok ga jedni podržavaju, ima i onih drugih koji ga kude. Među njima je i Italijan Serđo Palmijeri.

НОВАК НИЈЕ УЗОР МЛАДИМА КАО ФЕДЕРЕР И НАДАЛ: Бивши италијански тенисер оштар према Ђоковићу

FOTO: TSS/Neda Miletić

Direktor Mastersa u Rimu smatra da Srbin nije uzor mladima kao što su to Nadal i Federer.

- Novak Đoković ima kontroverzan karakter, pravi poteze gde samog sebe dovodi u rizik. Činjenica da nije uzor za mlade u ovom sportu je apsolutno tačna. Nije stigao do nivoa na kome su Federer i Nadal - rekao je Palmijeri za jedan italijanski radio.

Bivši italijanski teniser ističe da bi sve ovo moglo da utiče na psihu najboljeg igrača na planeti.

- Ta dešavanja mogu da ugroze mentalno stanje, koje je potrebno svakom vrhunskom sportisti. Ne bih se ponašao kao direktor Australijan opena kada je favorizovao dolazak Novaka u Melburnu, bez kordinacije sa vlastima.

Novak Đoković/Foto AP

Potom je prokomentarisao i eventualno Đokovićev nastup na Mastersu u Rimu (od 8. do 15. maja).

- Imam dug i dobar odnos sa Novakom. On ima jak karakter, prebrodiće sve ovo. Da li će igrati na Otvorenom prvenstvu Italije od njega zavisi, ako se prijavi, pravila moraju da se poštuju. Ako igrači se budu pridržavali toga, neće biti razloga da ih ne prihvatimo - zaključio je Palmijeri.

U Italiji za sada nije obavezna vakcinacija za nastup na takmičenjima, već samo da se ima negativan PCR test na virus korona.

Španija se oglasila da Đoković vez vakcine ne može na Masters u Madrid, takođe ista pravila važe za Rolan Garos, a pod znakom pitanja je i učešće na Vilmbldonu.

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)