ĐOKOVIĆ U SVE VEĆEM PROBLEMU! Stop i za Pariz, "vise" i Vimbldon i NJujork?

Goran ČVOROVIĆ

18. 01. 2022. u 11:00

STEŽE se obruč oko Novaka Đokovića! Zasada jedini grend slem za koji se najavljivalo da će, možda, ostaviti otvorena vrata za najboljeg igrača sveta, pariski Rolan Garos, takođe zatvara prilaze!

ЂОКОВИЋ У СВЕ ВЕЋЕМ ПРОБЛЕМУ! Стоп и за Париз, висе и Вимблдон и Њујорк?

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Od stalnog dopisnika "novosti" iz Pariza

Stroga vakcinalna pravila važe i u Americi, Vimbldon je takođe upitan jer se u Englesku ne može bez cepiva, pa se postavlja pitanje kako će, uopšte, dalje teći karijera najboljeg svetskog tenisera, dok traje pandemija virusa korona i da li će uopšte uspeti da uveća saldo od 20 grend slem kruna?

Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu sama je sebe korigovala, posle prvobitnih najava s početka ovog meseca da bi nevakcinisani sportisti mogli da učestvuju na takmičenjima, poput Rolan Garosa, zahvaljujući "sanitarnom mehuru", kao i prethodnih godina. Razlog za to je skorašnje uvođenje vakcinalne propusnice i u Francuskoj.

- Čim zakon bude proglašen, postaće obavezan za ulazak u ustanove koje primaju javnost i koje već podležu zdravstvenoj propusnici, kao što su stadioni, pozorišta ili saloni, za sve gledaoce, učesnike, profesionalce, francuske ili strance - poručila je ministarka.

Predlog zakona je već prošao skupštinsku proceduru, a sada se očekuje, da tokom ove sedmice, svoje mišljenje o zakonitosti pojedinih njegovih članova da Ustavni savet, jer su levičarske stranke protestovale zbog toga što će da važi za uzrast od 16 godina, a ne samo za punoletne. Očekuje se da čim stigne ovo mišljenje, zakon stupi na snagu, krajem ove nedelje ili tokom sledeće.

Ministarka je to, svakako znala i ranije, ali su se sada stvari iskristalisale na političkoj sceni. Udela u tome verovatno je imala i atmosfera koja se stvorila u javnosti posle odluke australijskih vlasti da proteraju prvog igrača sveta.

Da nema dvojbe potvrdio je i šef poslaničke grupe vodeće stranke REM Kristof Kastaner, koji je nekada bio i ministar unutrašnjih poslova.

- Ne dolazi u obzir da za velike sportiste, umetnike ili poznate ličnosti postoji izuzetak od pravila. Pravilo važi za sve. Đoković neće moći da igra ako ne poštuje pravilo koje će se primenjivati na sve i koje će da važi za gledaoce, skupljače loptica, profesionalce koji će da rade na turniru ili drže butike na Rolan Garosu. U kakvom bismo to svetu živeli ako bismo smatrali da neko ko je poznat može da ne poštuje pravila? - bio je juče nedvosmislen šef poslaničke grupe Makronove stranke.

Ostaje da se vidi da li će možda da važi medicinsko izuzeće, kao i to da li će propusnica tada, uopšte, biti na snazi, jer mnogi smatraju da dolazi relativno kasno, imajući u vidu da pik talasa soja omikron upravo prolazi i da se očekuje smanjenje broja zaraženih.

U svakom slučaju, ako se nešto ne promeni, posle ovih izjava, teško je zamisliti dolazak Novaka Đokovića u Pariz ako se ne vakciniše, što bi moglo da ga onemogući da brani titulu od 22. maja do 5. juna.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024