AUSTRALIJSKO ČUDO OD DETETA PROPUŠTA AO: Odbija da se vakciniše iako time gubi pravo bogatstvo (FOTO)

Novosti online

20. 12. 2021. u 23:10

MANjE od mesec dana pre početka Australijan opena još se ne zna da li će najbolji teniser planete i vlasnik najviše trofeja na Ozi openu Novak Đoković braniti krunu, a organizatori se susreću sa novim problemom - sa turnira je praktično izbačena najveća nada austrlaijskog tenisa Olivija Gradecki koja je odbila da se vakciniše!

АУСТРАЛИЈСКО ЧУДО ОД ДЕТЕТА ПРОПУШТА АО: Одбија да се вакцинише иако тиме губи право богатство (ФОТО)

Tanjug/AP

Talentovana teniserka  odbija da se vakciniše zbog čega će propustiti prvi Grend slem u sezoni Australijan open, što je izazvalo šok među čelnicima tamošnjeg teniskog saveza.

Nacionalna teniska federacija Australije bezuspešno je u više navrata pokušavala da utiče i da ubedi Oliviju Gadecki da promeni stav o obaveznoj vakcinaciji zbog učešća na AO.

Vlasti u državi Viktorija gde će biti održan prvi Grend slem imaju izričit uslov da svi teniseri moraju da budu vakcinisani, iako čak ni to nije dovoljno, pošto se vakcine pojedinih proizvođača ne priznaju, zbog čega je odustala ruska teniserka Natalija Vihljanceva. Jedan od onih koji se još nije izjasnio je svetski broj 1 Novak Đoković, dok se bivši dubl šampion Pjer-Igo Erber povukao jer ne želi da se vakciniše.

Identična situacija je i sa mladom zvezdom Olivijom Gadecki, koja predstavlja pravu tinejdžersku senzaciju i nedavno je debitovala za Australiju na Fed kupu.

Ona je odbijanjem da se vakciniše ostala bez garantovane specijalne pozivnice za učešće u glavnom žrebu, čime se svojevoljno odrekla i nagrade od 140.000 australijskih dolara (100.000 američkih) samo za učešće u prvoj rundi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati