POBEDIO NOVAKA, PA MU POMOGAO! Aleksandar Zverev preslišao Medvedeva u finalu Završnog mastersa

Novosti online

21. 11. 2021. u 18:38

NOVAK Đoković je ostao bez finala Završnog mastersa u Torinu, a čovek koji ga je pobedio u subotu, u nedelju je podigao pehar i, nehotično, pomogao Srbinu.

ПОБЕДИО НОВАКА, ПА МУ ПОМОГАО! Александар Зверев преслишао Медведева у финалу Завршног мастерса

Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je izubio posle dramatičnog meča od Aleksandera Zvereva, a Nemac je dan kasnije trijumfovao i u borbi za titulu.

Zverev je pobedio Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4, a njihova borba trajala je samo sat i 16 minuta.

I, ne samo da je preslišao Rusa, već ga je onemogućio da titulom osvoji dodatnih 500 ATP bodova i smanji zaostatak za vodećim Đokovićem. Na najnovijoj listi, u ponedeljak, Đoković će imati 11.540, Medvedev 8.650, a Zverev 7.840 bodova.

Koliko je Aleksander Zverev dobro odigrao, svedoči i da drugom teniseru sveta nije dozvolio nijednu brejk šansu, došao je do šeste titule u 2021. po čemu je ATP lider (ima 6:0 u finalima), a četvrti je u istoriji koji je na Završnom mastersu u nokaut fazi pobedio dvojicu najbolje rangiranih na planeti.

- Nije bilo lako, ali je bilo lepo. Pobediti u finalu ovakvog takmičenja, a i to čoveka od kog sam izgubio pet prethodnih mečeva... stvarno je lep osećaj, poručio je nemački teniser.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna