DRAMA U TORINU: Medvedev jedva pobedio, a onda se desilo odustajanje učesnika Završnog mastersa

Novosti online

16. 11. 2021. u 18:10 >> 22:56

KAKAV teniski dan u Torinu!

ДРАМА У ТОРИНУ: Медведев једва победио, а онда се десило одустајање учесника Завршног мастерса

Tanjug/AP

Najpre je Danil Medvedev teškom mukom savladao Aleksandera Zvereva, i to sa 6:3, 6:7(3), 7:6(6), a onda je Mateo Beretini saopštio da neće više igrati na ovogodišnjem Završnom mastersu.


Italijan je došao u Torino s velikim ambicijama, ali je tokom meča sa Zverevim, u nedelju uveče, doživeo povredu na početku drugog seta, zbog čega je taj susret predao Nemcu.


Danas je, međutim, Beretini saopštio da neće više igrati na ovom nadmetanju, jer je povreda izgleda ozbiljnije prirode, pa je na Završni masters "uskočila" prva zamena, Janik Siner.


Siner je u utorak uveče debitovao nastupom protiv Huberta Hurkača, a kako ga je savladao sa 6:2, 6:2, ima teoretsku šansu i da prođe u polufinale, pod uslovom da pobedi i Danila Medvedeva.


Što se Rusa tiče, on je nakon trijumfa nad Hurkačom, tek posle dva sata i 35 minuta velike borbe eliminisao Zvereva, s kojim se sada izjednačio kao ovogodišnji ATP lider po broju pobeda - obojica ih imaju po 56. u 2021. 

Tanjug/AP

Danil Medvedev


- Ovo je definitivno jedan od mečeva za pamćenje. Kada pobedite sa 8:6 u taj-brejku odlučujućeg seta, u kome ste gubili 4:2, stvarno je tako. Mislio sam da će on, pri tom vođstvu, da krene sa asovima, ali sam na 6:4 rekao sebi "Okej, sad je ovo moj trenutak". I, to vam je tenis. Nekada, prosto, treba da date sve od sebe, pa šta bude. Ponekad je sreća na vašoj strani, ponekad i nije. Ja sam se samo trudio da pružim maksimum, rekao je Danil Medvedev.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)