"ĐOKOVIĆ JE TENIS DOVEO NA NIVO HALUCINACIJE": Beretini posle poraza od Novaka biranim rečima govorio o Srbinu

Novosti online

09. 09. 2021. u 10:59

KVALITETAN teniser je Mateo Beretini, ali kada se preko puta mreže nađe Novak Đoković, više od jednog seta ne može da osvoji. Tako je bilo i u četvrtfinalu Ju-Es opena.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ТЕНИС ДОВЕО НА НИВО ХАЛУЦИНАЦИЈЕ: Беретини после пораза од Новака бираним речима говорио о Србину

FOTO: AP/Tanjug

Imao je Italijan ove sezone priliku da tri puta ugrozi svetskog broja jedan, ali nijednom mu to nije pošlo za rukom. Dobio je prvi set u Njujorku, prethodno u finalu Vimbldona, uzeo je jedan i na Rolan Garosu, no to je očigledno maksimum kada ukrsti koplja sa Srbinom.

Beretini je rekao posle meča u kojem je poražen sa 3:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2, 6:3, da protiv Novaka svaki poen mora da se zaradi.

- Ne daje ti lake poene. Svaki moraš da zaradiš, da se znojiš do kraja. Ne mislim da sam u finišu igrao gore nego u prvom setu, samo sam bio malo umorniji, a to ne bih bio u duelima sa drugim teniserim - naglasio je 8. teniser na ATP listi.

Kada je Beretini ostao sam sa novinarima iz Italije još detaljnije je pričao o psihičkoj snazi osvajača 20 grend slem titula.

- Ključ je da budeš spreman za maksimalne fizičke i psihičke napore u četiri ili pet setova, a do sada niko nije uspeo u tome. Ima nas osam milijardi i niko nije uspeo. On je tenis doveo na nivo halucinacije. Čak i kad izgleda da se Đoković naljutio on je u svom raspoloženju, to je nešto što je stvorio tokom vremena i što ti osećaš sa druge strane mreže. Sa fizičke strane, osećam da mogu da igram na visokom nivou, ali on kao da se ne znoji. Kao da ti poručuje: „Ok, hajde sad, umori se. Meni je svejedno, ja mogu da ostanem ovde tri, četiri dana”. Možda se i on umori, nadam se da se umori, ali takav je osećaj kad igraš protiv njega.

Đoković će u polufinalu Ju-Es opena igrati protiv Aleksandra Zvereva, dok se u drugom meču sastaju Danil Medvedev i Feliks Ože-Alijasim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna