"NE ŽELIM DA RAZMIŠLJAM O TOME, PSIHIČKI ME OPETEREĆUJE": Đoković izbegao pitanje o "kalendarskom slemu"

Novosti online

09. 09. 2021. u 09:48

NOVAK Đoković nalazi se na dva koraka od ispisivanja teniske istorije. Put do toga neće biti lak, pošto ga u polufinalu čeka susret sa Aleksandrom Zverevom.

НЕ ЖЕЛИМ ДА РАЗМИШЉАМ О ТОМЕ, ПСИХИЧКИ МЕ ОПЕТЕРЕЋУЈЕ: Ђоковић избегао питање о календарском слему

FOTO: Tanjug

Najboljeg igrača planete dve pobede dele od osvajanja titule na Ju-Es openu. Tako bi postao teniser sa najviše osvojenih grend slem titla - 21. Takođe, postao bi tek drugi igrač u Open eri koji je došao do "kalendarskog slema". To je uradio jedino još Rod Lejver 1969. godine.

Đoković ne želi sebi da stavlja dodatni pristisak, već ide od meča do meča, uprkos tome što su novinari posle meča sa Mateom Beretinijem u kojem je Nole slavio sa 3:1 insistirali da priča o tome.

- U poslednje vreme postavlja se dosta takvih pitanja, što je i razumljivo. Međutim, dosta sam pričao o tome. Rekao sam milion puta da sam svestan istorije i da mi je to motivacija. Ne želim previše da razmišljam o tome, psihički me opterećuje - rekao je Đoković.

Takođe, odmah na terenu nakon trijumfa izbegao je da odgovori na to pitanje.

- Nalazim se u poziciji koja je posebna i jako sam zahvalan na tome. Inspirisan sam da igram najbolji tenis i znam šta mi pomaže da pobedim naredni meč. Zato sam i zaustavio Džona (Mekinroa, na pitanje o rekordu prim. aut). Znam da ljudi žele da čuju kako govorim o toj temi, ali hajde da pričamo u nedelju - zaključio je Đoković.

Novak će u polufinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva, dok se u drugom meču sastaju Danil Medeved i Feliks Ože-Alijasim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)