NOVAK SAVLADAO PUBLIKU I BERETINIJA: Đoković u polufinalu Ju-Es opena, fantastičan tenis protiv Italijana!

A. Ilić

09. 09. 2021. u 06:34 >> 06:45

SRPSKI teniser Novak Đoković savladao je Matea Beretinija sa 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3) u setovima, a još jednom smo gledali borbu teniskih gladijatora koja je pripala Srbinu. Zanimljivo je da je identičnim rezultatom završen svaki njihov susret ove godine.

НОВАК САВЛАДАО ПУБЛИКУ И БЕРЕТИНИЈА: Ђоковић у полуфиналу Ју-Ес опена, фантастичан тенис против Италијана!

FOTO: Tanjug

Videli smo preslikan duel iz finala Vimbldona. Borio se Beretini u prvom setu, neizvesno je bilo sve do završnice koja je pripala italijanskom teniseru. Nakon 10 odigranih gemova u egalu došao je Beretini do brejka, iskoristio je četvrtu brejk loptu, a potom rutinski potvrdio dobru igru u prvom setu i dobio ga 5:7. 

Rutinski početak Đokovića, u četvrtom gemu drugog seta pravi brejk, a potom ga je potvrdio u osmom gemu, te set dobio rezultatom 6:2. 

U trećem setu Đoković ponovo pravi brejk rano, već u drugom gemu, a do kraja je rutinski odigrao, a ponovo u osmom gemu pravi još jedan brejk i dolazi do preokreta, odnosno, 2:1 u setovima. 

FOTO: Tanjug

Preslikana igra i u četvrtom setu. Đoković dolazi do brejka u drugom gemu četvrtog seta, okrenula se i publika koja je ostala na Artur Ešu na njegovu stranu. Iako su podržavali cele večeri Italijana. Kako je vreme teklo Novak je delovao sve motivisaniji, gladniji... 

Moramo reći da je Beretini igrao dobar tenis, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za Đokovića. Došao je lako do 4:1, a potom je Beretini dobio gem "nulom". Na isti način odmah je odgovorio Đoković. Na kraju četvrti set dobija Srbin rezultatom 6:3

Novak Đoković će u polufinalu Ju-Es opena igrati protiv Aleksandra Zvereva. 

ČETVRTI SET 5:7, 6:2, 6:2, 6:3

6:3 - Na odličan način Novak dolazi do dve meč lopte. Nakon 3 časa i 27 minuta igre, Srbin je u polufinalu Ju-Es opena! 

5:3 - Dobio je lagano Beretini gem sa "nulom", a sada Đoković servira za meč. 

5:2 - Na isti način odgovorio je Đoković. Beretini servira za ostanak u meču. 

4:2 - Đoković je rivalu prepustio igru na servis, a Beretini je to maksimalno iskoristio i došao do gema "nulom". 

4:1 - Dve gem lopte imao je Novak, a nakon 40:15 urlik zveri uputio je Đoković ka tribinama, a potom je teniski predator rutinski došao do gema. Dva gema dele ga od polufinala. 

FOTO: Tanjug

3:1 - Beretini dobija svoj servis, pokušao je Đoković da izvrši pritisak, ali Italijan je bio skoncentrisan. 

3:0 - Probudio se Beretini, došao do 30:30, pokušava da ugrozi Đokovića koji mu ne dozvoljava da dođe do brejk lopte. Fantastičan servis viner Novaka za novi gem. 

2:0  - Kada igra Novak sve je jednostavno. Sada publika navija za Srbina, koji fantastičnim poenom oduševljava navijače. Šesnaestu brejk priliku ima Đoković u drugom gemu četvrtog seta. Savršeno odigranim poenom dobija gem Đoković. 

1:0 - Dobija gem na svoj servis Đoković. 

TREĆI SET 5:7, 6:2, 6:2

FOTO: Tanjug

6:2 Tri set lopte ima Đoković, a fantastičnim vinerom došao je do njih. Beretini dobrim servisom spasava prvu. Nema milosti Srbin... Totalni preokret Đokovića. 

5:2 - Dva poena vezao je na Novakov servis Italijan, a publika ovacijama to prati. To kao da je iznerviralo Đokovića koji neverovatnim poenom razbija ritam rivala. Beretini dolazi do prve brejk prilike u setu. Greši Italijan - izjednačenje. Deveti as, a potom i odlična dijagonala bili su dovoljni za gem Đokoviću. 

FOTO: Tanjug

4:2 - Sada italijanski teniser lakše dolazi do dve gem lopte na svoj servis. Ipak, Novak dijagonalom spasava prvu, a potom i drugu loptu. Čudesna igra Novaka Đokovića, u nekoliko navrata nemogućim loptama dolazi do izjednačenja i brejk lopti. Ne dozvoljava Beretiniju da lako dođe do ovog gema. Nakon osam minuta gem ide na konto Beretinija. 

4:1 - Bitno je da Đoković ima kontinuitet dobrih servisa, te ponovo dolazi do tri gem lopte. Prvu Đoković nije iskoristio. Loše je pročitao let loptice, koja je pala na liniju. Drugu koristi. Velika prednost pred završnicu seta. 

FOTO: Tanjug

3:1 - Đoković je ponovo imao brejk priliku, a na kraju Italijan ipak upisuje prvi gem. 

3:0 - Svojim 27. vinerom Đoković dolazi do novog gema na svoj servis a ponovo je do njega došao bez izgubljenog poena. 

2:0 - Ponovo Đoković dolazi do tri brejk lopte lako. Prvu vraća Beretini, a potom Đoković upisuje novi brejk. 

1:0 - Odličan servis Novaka Đokovića, siguran gem na servis Srbina. Novak je dobio sedam od devet gemova nakon izgubljenog prvog seta, znatno bolje izgleda na terenu od rivala u ovim trenucima. 

DRUGI SET 5:7, 6:2

FOTO: Tanjug

6:2 - Tri vezana poena Đokovića u gemu donela su mu set loptu na servis rivala. Koristi je Novak. 

5:2 - Odličan servis gem Đokovića, Italijan će servirati za ostanak u setu. 

4:2 - Beretini je u potpunosti ispao iz ritma nakon brejka Đokovića, sada je Novak došao do tri brejk lopte. Italijan prvu spasava dobrim servisom, potom i drugu. Nakon čega as šalje na t liniju i dolazi do izjednačenja, a potom devetim asom i do prednosti. Ne da Đoković Italijanu da lako dođe do gema, novo izjednačenje. Usledila je velika borba u gemu koji je trajao osam minuta. Bespoštedna borba, na kraju gem ide Beretiniju 

4:1 - Novak je podigao igru na viši nivo, te dolazi do gema "nulom", na taj način potvrđuje brejk. 

FOTO: Tanjug

3:1 - Prva brejk lopta za Novaka Đokovića u ovom setu, a publika gromoglasno još jednom pokušava da pogura Beretinija ka povratku, a onda Novak neverovatnim riternom uspeva da dođe do brejka. 

2:1 - Ponovo je na 40:0 Đoković rivalu dao priliku da dođe do dva poena, a na kraju ipak dolazi do gema bez većih problema. 

FOTO: Tanjug

1:1 - Veliku priliku imao je Đoković kod 30:30 da dođe do novih brejk lopti, ali šalje loptu u aut, potom Italijan izlaskom na mrežu dobija gem. 

 1:0 - Rutinski gem za Đokovića, jako bitan nakon završnice prvog seta. 

PRVI SET 5:7

5:7  - Dva uvodna poena dobija Beretini, a potom dolazi do tri set lopte. Ne koristi prvu. Spasava Novak i drugu, bekhend Italijana završio je u mrežu. Enormnu podršku Italijan dobija sa tribina, a čini se da to samo rasplamsava Novakovu želju koji odličnim riternom spasava i treću set loptu. Italijan koristi četvrtu set loptu, dobija prvi set. 

FOTO: Tanjug

5:6 - Dve neiznuđene greške Đokovića  za prednost Beretinija 30:15. Italijan ima četvrtu brejk priliku u meču. Koristi je Italijan u najboljem mogućem trenutku za njega, servira za prvi set. 

5:5 - Dobija rutinski Beretini servis gem, igraće se prvi set na razliku. 

5:4 - Đoković je dozvolio rivalu da se vrati nakon 40:0, došao je do dva poena Italijan. Potom Novak dobija poen na drugi servis čime je prebacio pritisak na Italijana koji će sada servirati za ostanak u prvom setu. 

FOTO: Tanjug

4:4 - Neočekivano brzo, rutinski dobija gem Mateo Beretini na svoj servis. 

4:3 - Zaglušujuća buka na Artur Eš stadionu. Imao je Mateo Beretini priliku za brejk, a četvrtim asom Đoković je ućutkao navijače. Završio je Novak na zemlji, a Beretini sa mreže šalje lopticu u aut, novo izjednačenje. Fantastičnom dijagonalom Đoković ubija ritam Italijana i dolazi do vođstva. 

FOTO: Tanjug

3:3 - Tri nemoguća udarca vratio je Novak italijanskom teniseru, na kraju je nagrađen poenom za 30:15. Pretio je Đoković, a pet puta imao je prednost Beretini. Potom sledi brejk prilika za Đokovića, ne pomažu Italijanu servisi od preko 215 km/h, Đoković odlično riternira. Nakon 11 minuta igre Beretini uzima gem. 

3:2 - Pokušao je i Italijan da izvrši pritisak na Đokovićev servis. Dva puta došao je do izjednačenja. Treći put potvrđuje Đoković servis i dolazi do gema. 

2:2 - Servisom od 218 kilometara na čas Beretini razbija Noletov otpor. Italijan je tri puta imao prednost, ali tek na kraju servisom razbija Đokovićev gard. 

FOTO: Tanjug

2:1 - Usledio je potom odličan servis gem Đokovića koji znatno lakše upisuje novi gem na svoj konto, a tome je doprineo dobar servis. 

1:1 - Nakon dve greške na početku gema usledili su laserski precizni, ali snažni servisi. Imao je as brzine od čak 212 kilometara na čas Italijan. Potom još dva dobra servisa i na kraju sigurno dobija gem. 

1:0 - Odlično je počeo gem Novak, došao do 40:15, dozvolio potom protivniku da izjednači, a potom i da dođe do brejk lopte, nakon čega drugim asom u prvom gemu spasava brejk loptu. Nakon devet minuta igre prvi gem pripada Đokoviću. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!