NOVAK NAKON POBEDE NAD NIŠIKORIJEM: Neka me pamte kao igrača koji je inspirisao druge da veruju u sebe!

Novosti online

05. 09. 2021. u 08:20

NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija u četiri seta trećeg kola US Opena i kaže da nije očekivao takav okršaj.

НОВАК НАКОН ПОБЕДЕ НАД НИШИКОРИЈЕМ: Нека ме памте као играча који је инспирисао друге да верују у себе!

FOTO: Tanjug

Meč završen sa 6:7 (4), 6:3, 6:3 i 6:2 za Novaka samo po semaforu deluje da je rešen lagano, iako se igrao više od tri i po sata. Prvi reket sveta je istakao da mu je ovo bio najteži meč u dosadašnjem delu turnirua i da je morao ozbiljno da se namuči kako bi došao do pobede.

- Teška borba. Najteži meč do sada za mene na turniru. Na prva dva meča sam se osećao dobro, ali brzina Nišikorijevih loptica jednostavno je bila veća. Stajao je blizu linije, nije mnogo promašivao i igrao je sjajno. Nije mi davao mnogo vremena, terao me je da izađem iz zone komfora. Ali kada sam se adaptirao na sve to osećao sam se bolje. Servirao sam bolje i to kada mi je trebalo. Sve u svemu bio je to visok nivo tenisa. Mnogo sam radio za pobedu, što mi je veoma drago, jer je veliko zadovoljstvo otići sa terena posle pobede nad teniserom koji je veoma dobro igrao, rekao je Đoković.

Nišikori je dobio prvi set prilično hrabrom igrom, izlascima ka mreži i agresivnijim napadima. Novak se uglavnom ponašao pasivno i branio.

- Ne mislim da sam dobro počeo, bio sam pasivan, nazad na terenu. On je diktirao igru, probao sam da nađem ritam i igru, bio je brži i agresivniji od mojih protivnika iz prve dve runde. Trebalo mi je malo da se prilagodim. Početkom drugog seta sam delom ušao u ritam i povratio kontrolu i u nekim trenucima možda nisam bio najbolji mogući, ali sam bio posvećen i to se na kraju računa, kaže Đoković.

Nole ne želi da ga pamte samo po rekordima. 

- U prvom redu da sam ostavljao srce na terenu. A potom i da sam inspirisao igrače da budu bolji i da napreduju i da veruju u sebe još više. Veoma sam strastven po pitanju dece i ranog obrazovanja u detinjstvu. Moja fondacija je na to posebno fokusirana u poslednjih 15 godina. Zaista se trudim da živim po istinskim vrednostima poput poštovanja i zahvalnosti, cenjena trenutka i činjenice da se bavim sportom koji mnogo volim i u kojem sam veoma uspešan, istakao je Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri