NOVAK ĐOKOVIĆ KORAK BLIŽE ISTORIJI: Srbin rutinski savladao Talona Grikspura!

A. Ilić

03. 09. 2021. u 02:57 >> 02:57

SRPSKI teniser Novak Đoković rutinski je savladao Holanđanina Talona Grikspura sa 3:0 u setovima i plasirao se u 3. kolo Ju-Es opena.

НОВАК ЂОКОВИЋ КОРАК БЛИЖЕ ИСТОРИЈИ: Србин рутински савладао Талона Грикспура!

FOTO: Tanjug

Bio je to meč u kome je Novak na momente igrao sa pola snage, a to mu je bilo dovoljno da savlada 121. tenisera sveta. Duel nije obilovao velikim uzbuđenjima, a treba da raduje što je kako je vreme teklo Nole igrao sve bolje i sa velikim optimizmom čeka duel protiv Keija Nišikorija. 

Prvi set trajao je pola sata, a Novak nije bio u svom ritmu tokom njega, ali je uprkos tome imao dovoljno kvaliteta na svojoj strani da napravi razliku. Iskoristio je brejk priliku u trećem gemu, a potom i u osmom, te dolazi do prvog seta. 

U drugom setu ubacio je Novak u "petu brzinu", te nije dozvolio rivalu da se išta pita u uvodnim gemovima, već u drugom pravi brejk. Dobijen brejk ispustio je Novak u sedmom gemu drugog seta kada je svojim greškama dao rivalu priliku da dođe do brejka, a Talon je to iskoristio. Odmah u narednom gemu došao je Novak do novog brejka, te je potom u devetom gemu servirao za drugi set. Đoković je potom sigurnim servisom priveo kraju drugi set. 

Najbolji teniser sveta je na početku trećeg seta imao malu raspravu sa sudijom. Smetao mu je navijač koji dobacuje tokom servisa. Na samom početku trećeg seta igralo se gem za gem, nijedan od tenisera nije izgubio servis. Peti gem doneo je brejk Đokoviću sa "nulom". Već u narednom tri brejk lopte imao je Grikspur.

Sve tri spasao je Novak, nakon čega je potvrdio brejk. Još jednom dolazi Srbin do tri brejk lopte, dve spasava Grikspur. Treća je bila sreća za našeg tenisera koji je potom servirao za meč. Bio je siguran i upisao novu rutinsku pobedu na ovogodišnjem Ju-Es openu. 

TREĆI SET  6:2, 6:3, 6:2 

6:2 - Petom duplom servis greškom dolazi do 30:30 Holanđanin, a odmah jakim servisom Novak dolazi do prve meč lopte. Koristi je i as poenom dolazi do trijumfa. 

5:2 - Dva sjajna poena, prvo paralela, a posle i dijagonala na mreži. Novi gem u kome Đoković ima tri brejk lopte. Spašava dve Grikspur ali ne i treću. Nole servira za meč nakon jednog časa i 37 minuta igre. 

4:2 - Tri brejk lopte ima Holanđanin, sve tri spasao je Novak Đoković. Nakon čega je potvrdio brejk iz prethodnog gema. 

3:2 - Srbin dolazi do tri brejk lopte. Koristi prvu i dolazi do velikog brejka u trećem setu. 

2:2 - Ponovo Novak na svoj servis dobija gem bez mnogo problema. 

2:1 - Izjednačio je Novak na servis rivala, ali Holanđanin as udarcem dolazi do prednosti, a nakon atraktivnog poena Grikspur još jednom siguran na svoj servis. 

1:1 - Đoković je nakon kraće rasprave sa sudijom odigrao dobar gem na svoj servis. Došao je do dve gem lopte. Iskoristio je drugu. Treba još jednom istaći da je Novak bio nerešiva enigma na drugi servis za rivala. 

0:1 - Talon Grikspur dobio je prvi gem u trećem setu.  Novak je imao dosta primedbi na navijača sa tribina, prigovorio je sudiji uz rečenicu "ne smeta mi kada dobacuje između poena, ali to radi i tačno pre nego udarim lopticu na servisu", očekivao je Srbin da organizatori urade nešto tim povodom. 

DRUGI SET 6:2, 6:3

FOTO: Tanjug

6:3 - Izgubljeni brejk kao da je razbesneo Novaka koji je nakon ribrejka sigurnim servisom završio drugi set. 

5:3 - Dobrim lobom otvorio je Đoković gem na servis rivala. Odmah potom poveo je 30:0, u nastavku je pritisak Srbina urodio plodom, te dolazi do novog brejka. 

4:3 - Prvo veće uzbuđenje u meču dogodilo se u sedmom gemu drugog seta kada je holandski teniser došao do brejk lopte, prve na meču. Nije Grikspur osvojio ovaj gem, već ga je Novak izgubio. 

4:2 - Tri gem lopte imao je Talon Grikspur, dve je odbranio Nole, treću, pri izlasku na mrežu, nije. 

4:1 - Čuva Novak i dalje prednost osvojenog brejka, a dobro servira i na prvi, kao i na drugi servis. 

3:1 - Imao je dva poena prednosti holandski teniser, pokušao skraćenom loptom da nadmudri Novaka, koji majstorski odgovara, a u narednom dolazi Grikspur do dve brejk lopte. Odlično je reternirao Novak, spasava prvu. Ipak, odbranio se od Noletovih naleta Talon, te upisuje prvi gem u drugom setu. 

3:0 - Ušao je Đoković u ritam, sada se samo on pita na terenu. 

2:0 - Novi brejk, ovoga puta Novak u ranoj fazi seta uzima servis Grikspuru. 

1:0 - Lako Novak dolazi do poena na svoj servis, tako je bilo i sada, gde je sa tri fantastična servisa došao do tri gem lopte. Koristi Nole drugu. 

FOTO: Tanjug

PRVI SET 6:2

6:2 - Nakon duple servis greške dve set lopte za Novaka, prvu Srbin ne koristi. Drugu koristi Đoković, te upisuje prvi set na svoj konto nakon 30 minuta igre. 

5:2 - Novak odgovara istom merom, te će Talon Grikspur u narednom gemu servirati za ostanak u prvom setu. 

4:2 - Ovoga puta Holanđanin nije dozvolio najboljem teniseru sveta da ga ugrozi na servisu, te lako dolazi Grikspur do gema. 

4:1 - Rutinski je Novak potvrdio brejk iz prethodnog gema i sada već ima ozbiljnu prednost. 

3:1 - Brzo je Novak došao do pet neiznuđenih grešaka, Srbin ima dobar servis i ritern na početku, ali još nije ušao u prepoznatljiv ritam. Ipak, greši i Grikspur koji je u jednom trenutku poslao lopticu daleko van granica terena. Nova brejk lopta za Srbina nakon jedne fantastične razmene. Koristi Novak brejk priliku. 

2:1 - Ekspresno dobija Novak treći gem u prvom setu. Odlično servira i dolazi do prednosti "nulom". 

1:1 - Grikspur je loše počeo gem na svoj servis, ali je uspeo da podigne kvalitet servisa i dođe do gem lopte. Ipak, nije je iskoristio, izjednačenje. Nakon tri izjednačenja Holanđanin dolazi do prvog gema. 

1:0 - Počeo je meč servisom srpskog tenisera. Duel je počeo dobrim servisom našeg tenisera. Dobio je gem bez mnogo problema. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna