SEČA FAVORITA: Sa Ju-Es opena ispalo pet favorita, a Novak je sigurno želeo da ih izbegne

Novosti online

01. 09. 2021. u 11:42

NAJBOLjI teniser planete je prošao u drugo kolo Ju-Es opena, ali ga je na trenutke i namučio mladi "novi Rafa" Holger Rune, međutim trijumf je ostvaren rezultatom 3:1, čime je nastavljena tradicija.

СЕЧА ФАВОРИТА: Са Ју-Ес опена испало пет фаворита, а Новак је сигурно желео да их избегне

FOTO: Tanjug

U dosadašnjih 16 mečeva u prvom kolu - Đoković ima isto toliko trijumfa, ali neki od njegovih potencijalnih rivala u istom delu kostura nisu imali dovoljno koncentracije za tako nešto, a ispali su neki igrači koje je Novak sigurno želeo da izbegne.

Verovatno je najveće iznenađenje priredio Pablo Karenjo Busta koga je pobedio anonimni američki teniser Maksim Kresi, posle velikog preokreta rezultatom 3:2.

Iako je Španac vodio sa 2:0 i bio na samo jedan set od pobede, Kresi iskoristio snagu publike koja ga je nosila do preokreta, čime je izbacio prošlogodišnjeg polufinalistu, aktera čuvenog meča sa Novakom Đokovićem kada je srpski teniser diskvalifikovan jer je slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom.

Od bolje rangiranih tenisera iz Novakove polovine žreba, nema sumnje da su začudili porazi Italijana za koje se možda završila neverovatna sportska sezona - na svim nivoima.

Kao i Karenjo Busta, Italijan Lorenco Sonego je takođe poražen od kvalifikanta, Nemca Oskara Otea koji je trijumfovao 3:1 u neobičnom meču u kome smo videli tri taj-brejka i jedan set na razliku (6:7, 7:5, 7:6, 7:6), pa se sada već tradicionalno Sonego isključuje u ranoj fazi grend slema u Njujorku, gde nikada nije prošao drugu rundu.

A sličnim putem išao je i Fabio Fonjini, koji je 28. nosilac na Ju-Es openu, pošto ga je pobedio Novakov saborac iz PTPA Vasek Pospišil i to posle velikog preokreta 3:2 (2:6, 3:6, 6:1, 6:3, 7:6).

Svakako su iznenađenja i eliminacije Davida Gofana i Aleksa de Minora u prvoj rundi pošto su u predikciji žreba bili potencijalni rivali Đokovića u trećoj i četvrtoj rundi, ali se to sada menja - kao što ni Jan-Lenard Štruf neće biti drugi Novakov protivnik u Njujorku nego gotovo anonimni Holanđanin.

Dakle, brojna iznenađenja već na startu US opena, a verujemo da Novak neće dozvoliti da ga neko iznenadi kao njegove protivnike.

Sledeći rival najboljeg na svetu biće Talon Grikspur iz Holandije, koji je iznenadio Jan-Lenarda Štrufa sa 3:2 u setovima (2:6, 7:6 (7-3), 4:6, 6:4, 7:5).

(Blic) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju