KO PLAĆA NAPADE NA ĐOKOVIĆA? Britanci za manje od sat vremena objavili tri lažna teksta koja sramno blate Novaka

Novosti online

09. 08. 2021. u 11:10

Olimpijske igre se nisu završile za Novaka Đokovića onako kako se nadao. Želeo je da osvoji zlato, a umesto toga je ostao bez medalje.

КО ПЛАЋА НАПАДЕ НА ЂОКОВИЋА? Британци за мање од сат времена објавили три лажна текста која срамно блате Новака

Foto: Tanjug/AP

U meču za bronzu je izgubio od Pabla Karenja-Buste i tako se iz Japana vratio bez odličja. Sada mu ostaje još malo vremena da se posveti pripremama za nastavak sezone, pre svega za US open gde će pokušati da osvoji četvrti grend slem u sezoni.

Tokom trajanja Igara je Novak pričao o tome kako se bori sa pritiskom, što su pojedini mediji iskoristili da prikažu kao napad na Simon Bajls, američku gimnastičarku koja se u jednom trenutku povukla sa takmičenja zbog problema sa mentalnim zdravljem. Ubrzo je i sam novinar koji je za francuski "L'Ekip" napisao taj tekst objasnio da je napravio veliku grešku, da je sve izvukao iz konteksta i da je tekst lažan.

Međutim, tu izgleda nije sve završeno.

Uprkos izvinjenjima i nekih poznatih ličnosti i očiglednim greškama napadi na prvog reketa sveta se nastavljaju. Tako je sajt "Brinkvajr" ("Brinkwire") za manje od sat vremena pustio tri teksta protiv Novaka, od kojih je jedan upravo oko Bajls, a dva se tiču bacanja reketa. U isto vreme su pustili i dva pozitivna teksta o Rafaelu Nadalu, jedan kako pruža podršku Bajlsovoj, a drugi kako njegov stric Toni napada Novaka zbog lomljenja reketa.

Možda to i ne bi bilo primećeno da se spomenuti sajt ne bavi plaćenim tekstovima, što dovodi do zaključka da je neko ovo platio!?

"Mi verujemo da su novinarska saopštenja evoluirala. Zbog toga je 'Brinkvajr' novo mesto za blogove, onlajn zajednicu, oglašivače, članove i sve zainteresovane".

"Mi naplaćujemo PR agencijama, marketinškim agencijama i onima koji su u ovom poslu postavljanje vesti na naš sajt. Osnovani smo 2015. godine i nalazimo se u Velikoj Britaniji, dok su naši autori u Americi, Britaniji i Australiji", navodi se u obrazloženju na njihovom zvaničnom sajtu.

Sve ovo navodi na slutnje da je nekome u interesu da "oblati" Đokovića, samo kome?

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)