DELFINI IMPRESIONIRANI ĐOKOVIĆEM: Novak je najbolji svih vremena

S. KRSTOVIĆ

12. 07. 2021. u 20:25

NIKO Novaka Đokovića ne razume bolje od vaterpolista. "Delfini", koji se spremaju da u Tokiju napadnu peto olimpijsko zlato, dive se najboljem teniseru sveta i veruju da će, kada završi karijeru, biti najtrofejniji igrač svih vremena.

ДЕЛФИНИ ИМПРЕСИОНИРАНИ ЂОКОВИЋЕМ: Новак је најбољи свих времена

FOTO: M. Vukadinović


- Novak je legenda srpskog sporta, pitanje je samo da je već sada ili je na korak do toga da postane najbolji sportista sveta svih vremena. Nema dileme - uveren je predsednik VSS Viktor Jelenić.

Selektor Dejan Savić smatra da je Đoković fenomen:

- Sve priče su ispričane, a on jednostavno odbija da stavi tačku na to, njegova knjiga se izuzetnom brzinom širi, postaje sve veća i veća. Novakov psihički profil je jedinstven i neviđen u modernom sportu i zbog toga pokazuje da nije samo broj jedan u svetu sporta, nego i broj jedan uopšte kao osoba i kao sportista.

Za Duška Pijetlovića Novak je "veliki car":

- Retki su takvi sportisti kao on, jer dok god postoji njegov sport, tenis, pričaće se o njegovoj eri. Malo koji sportista može tako da se pohvali, to su Šumaher, Majk Džordan, Kristijan Ronaldo, Maradona, Mesi, Tajger Vuds... Postoje ere sportista, govoriće se da se igralo u vreme Novaka Đokovića. To je velika retkost i neverovatan uspeh, za bilo kog čoveka. Novak se pokazao kao neverovatan sportista, neverovatno je mentalno jak. Ja mu, pre svega, čestitam i neverovatno sam mu zahvalan, s obzirom na to da je našu državu stavio u jednu eru tenisa, pa i svetskog sporta.

Andrija Prlainović podvlači da malo šta novo može da se kaže o Đokoviću:

- U ovom trenutku je bez konkurencije u svetskom tenisu. Svaku mu čast, još jednom, za naše sportske uslove, nikad nismo takvog individualnog sportistu. Želim mu da po završetku karijere bude najtrofejniji teniser u istoriji.

I Dušan Mandić smatra da je Đoković neverovatan:

- Pokazuje jednu neiscrpnu mentalnu snagu i psihološku moć. On je toliko mentalno jak, a ja se toj njegovoj vrlini divim. On se, po mo mišljenju, već sada osamio na toj večnoj listi broj jedan. Nadam se i da će u grend slemovima da se uskoro izdvoji, to je ono po čemu mogu da ga drže da je približan sa Nadalom i Federerom. Voleo bih da ode na OI, da mu pođe za rukom da osvoji zlato koje mu jedino nedostaje. I da se zajedno radujemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega