URAGAN NOVAK ODUVAO KEVINA ANDERSONA: Srbin u trećem kolu Vimbldona nakon fantastične igre

A. Ilić

30. 06. 2021. u 14:00 >> 16:21

SRPSKI teniser Novak Đoković u savladao je Kevina Andersona u 2. kolu Vimbldona sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3)

УРАГАН НОВАК ОДУВАО КЕВИНА АНДЕРСОНА: Србин у трећем колу Вимблдона након фантастичне игре

FOTO: Tanjug

Po 72. put slavio je Novak Đoković u Londonu, a za to mu je trebalo tačno 100 minuta igre. 

Na samom početku pogodio je tri vezana servisa i najavio šta nas čeka, igrao se egal sve do 3:3, usledio je siguran servis Đokovića, već u narednom gemu i brejk i to sa nulom, a posle rutinski osvaja Đoković set. 

Isto je igrao i u drugom setu. Na 3:3 dolazi do brejka, Nole je tada ponovo zablistao i došao do brejka. Anderson se slomio u narednom servis gemu u kojem je Novak zapečatio set sa 6:3 i tako stigao do velikih 2:0 posle svega 70 minuta igre.

Treći set bio je preslikana kopija drugog, nakon 3:3 Đoković dolazi do brejka, te rutinski šalje Andersona kući. Novak će u šesnaestini finala igrati sa pobednikom meča između Italijana Andreasa Sepija i Amerikanca Denisa Kudle.

TREĆI SET 6:3, 6:3, 6:3

6:3 - Nakon samo sat i četrdeset minuta igre Đoković ima dve meč lopte. Prvu spašava Anderson. Ne i drugu. Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona. 

5:3 - Dve vezane duple servis greške Andersona. Psihološka prednost na strani Srbina koji još jednom dolazi do tri vezane brejk lopte. Preslikan epilog u sva tri seta. Spasao je prvu Anderson, ovoga puta i drugu. Treća je bila srećna po Noleta koji sada servira za meč. 

4:3 - Treći put u meču branilac trofeja dolazi do servis gema sa nulom. 

3:3 - Ritern je važno oružje Novaka Đokovića koji još jednom poentira na servis rivala. Pokušao je drop-šotom da iznenadi defanzivno orijentisanog rivala, ovoga puta mreža je bila naklonjena Andersonu. Ne uspeva Đoković da zakomplikuje gem na kraju. 

3:2 - Novak se našao na kolenima iza osnovne linije, uspeo je da vrati lopticu, a potom i da dođe do poena. Nakon 22. greške Andersona - tri gem lopte Novak Đoković, koristi prvu naš teniser. 

2:2 - Imao je nole na 30:0 snažnu dijagonalu, a ponovo sudija današnjeg meča pokazuje aut. Svetski broj jedan traži čelendž, bio je u pravu. Već u narednom poenu dupla servis greška Andersona. Posle dugo vremena As Andersona i 2:2

2:1 - Ne posustaje Novak, upisuje Srbin još jedan siguran gem. 

1:1 - Podjednako lako do gema dolazi i Anderson. Nije Novaku pomogao odličan ritern. 

1:0 - Servirao je Đoković na početku trećeg seta i bez mnogo problema upisao prvi gem na svoj konto. 

FOTO: Tanjug

DRUGI SET 6:3, 6:3

6:3 - Nakon samo sat i devet minuta igre Novak sa dva brejka dolazi do velike prednosti u meču. 

5:3 - Đoković sada siguran na svoj servis. Anderson će servirati za ostanak u setu. 

4:3 - Loš servis Andersona, a posle i izlazak na mrežu Đokovića. Dva vezana poena za Srbina na servis protivnika. Ponavlja se prvi set. Tri brejk lopte - Đoković. Kod prve Nole čestita rivalu na odličnom poenu. Drugu pak nije spasao. 

3:3 - Gem lopte za Novaka, ima ih dve. Ponovo je namučio Andersona skraćenom loptom, a posle i kik servisom. 

2:3 - Nakon 54 minuta igre nema brejka u drugom setu. Peti gem dobija Anderson. 

FOTO: Tanjug

2:2 - Tri gem lopte imao je Đoković, prvu je odbranio Anderson, potom Đoković pravi prvu duplu servis grešku, a onda na oduševljenje publike skraćenom loptom šokira rivala. 

1:2 - Izbegao je Novak u novom proklizavanju ozbiljnu povredu. Brzo se podigao, ali je to u prvom trenutku izgledaolo dosta ozbiljno. Imao je Anderson 40:15, Novak uspeva da izjednači. Ritern Đokovića kod prvog poena završava iza osnovne linije. Odoleo je Anderson pritisku i sačuvao servis. 

1:1 - Dolazi Đoković do gema na svoj servis bez mnogo problema. Protivniku je dozvolio samo jedan poen. 

0:1 - Gde je stao u prethodnom, nastavio je u drugom setu. Imao je Novak brejk loptu, a Anderson je spašava as poenom. Nakon neverovatne razmene u kojoj je Anderson vratio nemoguće lopte Novaku, prednost za Južnoafrikanca. Potom brzim drugim servisom Kevin spašava gem. 

FOTO: Tanjug

PRVI SET 6:3

6:3 - Đoković ponovo sa nulom dobija, ovog puta na svoj servis. 

5:3 - Brejk uzima Novak i to sa stilom! Protivniku je ostavio "krompir". 

4:3 - Brzo se igra, ali za sada bez brejk lopti. Sigurno je srpski teniser odigrao na svoj servis. 

3:3 - Sada Anderson koristi snažan drugi servis da održi korak sa Novakom Đokovićem. 

3:2 - Parira Anderson sa osnovne linije Đokoviću i uvodi gem u igru na razliku, a Nole sa dva fantastična servisa dolazi do novog vođstva. 

2:2 - Asom Južnoafrikanac otvara četvrti gem. Dve gem lopte imao je Kevin, a Đoković prvu koristi. Odbranio je forhend volej, potom naterao rivala da juri skraćenu loptu. Gem za Andersona, a Đoković je proklizao pri servisu rivala, još jednom je zabrinuo navijače. 

FOTO: Tanjug

2:1 - Nastavlja Novak odličnom igrom na svoj servis. Forhend bez mnogo problema matira rivala. Na 30:30, dva dobra servisa Đokovića i novi gem za Srbina.  

1:1 - Dve gem lopte. Problemi za mnoge tenisere na startu ovogodišnjeg Vimbldona. Proklizao je Srbin i napravio špagu. Srećom bez posledica. Dobrim servisom Anderson dolazi do gema, koristi prvu gem loptu. 

1:0 - Odmah na startu meča greška linijskog sudije. Dva čelendža Srbina na početku. Jednom je Novak bio u pravu, jednom pogrešio. Tri asa Novaka u nizu, odličan tempo postavlja Nole. 

Vimbldon se na svojim društvenim mrežama podsetio podatka da poslednji put kada su Anderson i Novak odigrali meč, Srbin je podigao trofej u Londonu, neka tako bude i sada. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)