ŠTA KAŽE TRADICIJA: Novak podiže trofej posle duela sa Andersonom

Novosti online

30. 06. 2021. u 08:57

NOVAK Đoković će u reprizi finala Vimbldona iz 2018. godine igrati od 14:30 protiv Kevina Andersona u drugom kolu Grend slema u Londonu.

ШТА КАЖЕ ТРАДИЦИЈА: Новак подиже трофеј после дуела са Андерсоном

FOTO: AP/Tanjug

Obojica su na početku izgubili po jedan set, a Novak je pokazao znatno ubedljiviju igru od rivala. 

Ako pogledamo trenutnu formu duel protiv Andersona trebalo bi da rutinski pripadne Srbinu, a u prilog tome ide i statistika koja kaže da Novak ima 10 pobeda iz 12 duela. 

FOTO: AP/Tanjug

Tri puta sastali su se Novak i Kevin na Vimbldonu, a sva tri pripala su Srbinu. 

Nakon svake od tri pobede Đoković je stizao do trofeja, a poslednji put u finalu 2018. godine. Dok je Južnoafrikanca ispratio kući i 2011. godine u drugoj rundi, kao i četiri godine kasnije u osmini finala. 

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

Pored trofeja osvojenih u spomenute tri godine, Novak se na vimbldonski tron peo i 2014. i 2019. godine, a ukoliko savlada Andersona, naredni protivnik na putu do šestog prestižnog trofeja biće mu bolji iz duela Sepi - Kudla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave