DOMINACIJA FRANCUZA: Neobičan finiš juniorskog turnira na Rolan Grosu

G. Č.

11. 06. 2021. u 22:28

POSLEDNjI Francuz koji je osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske na Rolan Garosu, bio je još davno, Janik Noa, daleke 1983. godine.

ДОМИНАЦИЈА ФРАНЦУЗА: Необичан финиш јуниорског турнира на Ролан Гросу

FOTO: Instagram

Posle toga, s pariskog grend slema trofeje su po pravilu odnosili stranci. Do sada najviše puta Rafael Nadal, čak 13.

Ne da se Francuzima da zablistaju kod kuće, iako su u međuvremenu imali plejadu odličnih igrača. Uvek se nešto ispreči, a baš je Janik Noa jednom, za "Novosti", pričao o "osećaju da postoji nešto neizbežno što će učiniti da na kraju izgubimo".

Ni ovoga puta nisu Francuzi imali sreće u muškom i ženskom singlu, ali su zato obraz osvetlali juniori. Dogodilo se, naime, nešto nesvakidašnje - u polufinale su se plasirala četvorica Francuza! Prvi put u istoriji ovog turnira.

U samu završnicu ušli su Artir Fis, Đovani Mpeči Perikar, Šon Kenen i Lika van Aš. Zanimljivo je da su sva četvorica prošla kroz nacionalni teniski centar u Poatjeu, gde se obučavaju teniseri od 13 do 16 godina. Svaki drugi francuski teniser koji je prošao kroz reprezentaciju ove zemlje, trenirao je, inače, u ovom centru.

Obraz Francuza brani i dubl Pjer Ig Erber - Nikola Mai (6), koji će u finalu igrati protiv kazahstanskog para Aleksander Bublik - Andrej Golubev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024