PRVACI EVROPE ZA PRIMER: Odbojkaški reprezentativci Srbije u Kraljevu vakcinisani protiv virusa korona

G.Ćirović

24. 04. 2021. u 15:04

PREDVOĐEN selektorom Slobodanom Kovačem i članovima stručnog štaba, deo odbojkaških reprezentativaca Srbije koji se trenutno nalaze na pripremama u Vrnjačkoj Banji, na vakcinalnom punktu u novoj kraljevačkoj hali sportova u subotu je primio prvu dozu vakcine protiv Kovida-19.

ПРВАЦИ ЕВРОПЕ ЗА ПРИМЕР: Одбојкашки репрезентативци Србије у Краљеву вакцинисани против вируса корона

FOTO: G. Šljivić

Aktuelnim šampionima Evrope koji se u prestonici srpskog kontinentalnog turizma pripremaju za predstojeću Svetsku ligu u italijanskom Riminiju, kao i za prvenstvo starog kontinenta, na raspolaganju su bile četiri vrste vakcine - "sinofarm", "astra zeneka", "fajzer" i "sputnjik".

- Imunizacija je veoma bitna i mi imamo tu čast i privilegiju da to možemo sebi da priuštimo zahvaljujući ljudima koji su za to zaduženi i koji su nam izašli u susret. Ove sezone sam igrao u Francuskoj i tamo je teža situacija, kao i u Holandiji, gde jednostavno nema dovoljnih količina vakcine. U ovom trenutku za mene je ovo prava i ispravna stvar – kaže Nikola Jovović, prvi tehničar naše reprezentacije, dodajući da će se i njegovi ostali saigrači vakcinisati kako se koji bude priključivao pripremama.

APEL

Vakcinaciji repreztativaca Srbije u hali kraj Ibra prisustvovao je i dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

- Ovo je još jedan odličan rezultat uspešne saradnje naše lokalne samouprave sa Odbojkaškim savezom – istakao je Terzić. - Pozivam sve Kraljevčane i sve građane Srbije da se vakcinišu i tako daju svoj veliki doprinos borbi protiv opakog virusa.

Okupljanjem prve grupe igrača u obližnjoj Vrnjačkoj Banji i njihovom vakcinacijom u Kraljevu, reprezentativci Srbije su, po rečima selektora Slobodana Kovača, započeli odbranu najpre svog zdravlja, a potom i evropskog trona.

- Zahvaljujemo se gradonačelniku Kraljeva koji nam je omogućio da budemo što spremniji za predstojeće izazove i da vakcinacijom prebrinemo veliki problem. Mislim da svi moramo da budemo odgovorni i da na ovaj način zaštitimo i sebe i druge – naglasio je selektor Kovač i dodao:

FOTO: G. Šljivić

- Plan je da u Vrnjačkoj Banji treniramo do 19. maja, potom putujemo na jak turnir u Sloveniju, a zatim sledi taj "balon" Lige nacija u Riminiju - zaključio je Kovač.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024