POSLE OCA I SIN OSVOJIO KUP: Nema trofeja bez Bićanina

G. ĆIROVIĆ

26. 03. 2021. u 18:34

ODBOJKAŠI Ribnice nedavno su osvojili Kup, ponovivši uspeh legendarne generacije iz 1978.

ПОСЛЕ ОЦА И СИН ОСВОЈИО КУП: Нема трофеја без Бићанина

FOTO: G. Šljivić

Nastavljajući porodičnu tradiciju svog oca Aleksandra i strica Jovana koji su pre 43 godine bili deo ekipe koja je u Novom Sadu osvojila Kup SFRJ, tehničar Kraljevčana Predrag Bićanin bio je jedna od najvažnijih poluga u timu koji se zasluženo okitio drugim trofejom u bogatoj klupskoj istoriji.

- Nema veće sreće za oca kada ga sin nasledi, dostigne i nadmaši. Ponosan sam što je Predrag bio deo ove Ribnice koja je ponovila uspeh moje generacije i tako još jednom ime naše porodice upisao zlatnim slovima u anale srpske i kraljevačke odbojke. Znam koliko je bilo potrebno truda i odricanja da bi se ovaj uspeh ostvario. Malo klubova iz unutrašnjosti može da se pohvali sa dva trofeja pobednika Kupa, moje generacije u staroj Jugoslaviji i Predragove u Srbiji - ponosno, za "Novosti", kaže Aleksandar Bićanin.

Nakon završetka igračke karijere Aleksandar je dugi niz godina, pa i danas, kao član uprave obavljao razne funkcije u Ribnici.

- Kraljevčani mnogo vole i odlično poznaju odbojku, zato je biti deo Ribnice i čast, privilegija i velika odgovornost - dodaje Aleksandar Bićanin. - Eto, sada u kući imamo pravi zid šampiona, fotografije moje i Predragove generacije prilikom osvajanja trofeja. Nema veće satisfakcije za sve ove godine koje je naša porodica poklonila voljenom klubu.

Još dok je kao dečak tek ulazio u tajne magične igre na mreži, posmatrajući fotografije svog oca i strica u dresu Ribnice i upijajući iz televizijskih prenosa maestralne poteze igrača naše trofejne reprezentacije na Olimpijadi u Sidneju, Predrag je maštao o tome da se kao igrač popne na pobedničko postolje.

- Odbojka je za nas uvek bila sport broj jedan, zahvaljujući ocu, stricu Jovanu koji nije više u sportu i mom bratu koji je takođe trenirao. Zapravo je deo naše porodice. I svi uspesi i neuspesi ostvareni na terenu imaju svoj značaj, ostavljaju trag - kaže Predrag Bićanin, aktuelni tehničar, dirigent na terenu popularnih "musketara".

I DOGODINE NAPADAMO TROFEJE

DOLASKOM nove uprave u klub prošlog leta u Ribnici su počeli da duvaju mnogo povoljniji vetrovi.

- Ambicije su nam svakako porasle. Iako neće biti lako želimo da naredne sezone jurišamo na trofeje. Najpre u domaćem Superkupu, potom i u prvenstvu i Kupu, kao i da što dalje doguramo u Evropi - dodaje Predrag.

- Iza mene su izgubljeno finale prvenstva protiv Vojvodine u debitantskoj seniorskoj sezoni i poraz u finalu Kupa protiv Crvene zvezde. Kao što to naš narod kaže, bila je treća sreća i u svom trećem finalu u dresu matičnog kluba na domaćoj sceni teren sam napustio uzdignutih ruku.

Tako su legendarnu generaciju braće Bićanin i Kovačević, Terzića, Prodanovića, Vilimanovića, Mikovića, Radakovića, Stojanovića i trenera Dragana Nikolića, posle 43 godine nasledili šef stručnog štaba Milan Simojlović, igrači Ivan Todrović, Predrag Bićanin, kanadski internacionalac Nejtan Delgajdis, Aleksandar Stefanović, Žarko Ubiparip, Vladimir Gajović i Miloš Krsteski.

- Kada smo se prošlog leta okupili na početku priprema, niko nije znao šta može da očekuje od ekipe koja se prethodne sezone jedva spasla ispadanja u niži rang - naglašava Predrag Bićanin. - A, iza nas je, eto, najuspešnija sezona u istoriji Ribnice. Uz osvojeni Kup, bili smo drugoplasirani na kraju ligaškog dela sezone.

VELIKA STVAR ŠTO KLUB VODE MLAĐI

- VELIKA je stvar što je u Ribnicu došla mlađa generacija koja vodi klub. Upravo ta sveža krv je novi zamajac koji će klub gde su ponikli i stasali brojni asovi poput Dejana Brđovića, braće Nikole i Uroša Kovačevića, Veljka i Vlada Petkovića, Srećka Lisinca i mnogi drugi dugoročno postaviti u sam vrh srpske odbojke - kaže Aleksandar Bićanin. - A mi stariji ćemo sa zadovoljstvom i ponosom ispratiti sve uspehe naših naslednika u svakom smislu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna