ŠTEFANEKU PETI „VERMEŠ“: U Subotici dodeljena sportska priznanja „Medalje Lajoša Vermeša“

J. L.

02. 03. 2021. u 15:35

U SVEČANOJ sali Otvorenog univerziteta u Subotici 15. put dodeljena su sportska priznanja "Medalja Lajoša Vermeša".

ШТЕФАНЕКУ ПЕТИ „ВЕРМЕШ“: У Суботици додељена спортска признања  „Медаље Лајоша Вермеша“

Foto: J.L

Za rezultate postignute u 2020. godini u pojedinačnoj konkurenciji priznanje najboljeg poneo je Davor Štefanek rvač „Spartaka“, dok je medalja za najbolji kolektiv uručena Tenis klubu „Spartak“.

Uz Davora Štefaneka, kome je Vermešova medalja po u pripala peti put, a medalje su još dobili i Kristijan Juhas iz Tenis kluba „Spartak“ i Violeta Slović, kapiten Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“.

Najboljim sportistima medalje je uručio Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, koji je podsetio da je nedavno delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) ugostio na prostoru gde je olimpijska iskra zapaljena i pre nego što je to uradio Pjer de Kuberten, otac modernih olimpijskih igara.

- Lajoš Vermeš je za to zaslužan. Njegova ideja da sport mora da bude u svakodnevnom opisu aktivnosti svakog čoveka bila je u to vreme najblaže rečeno neobična, ali, ispostaviće se kasnije, apsolutno tačna i vizionarska. Nije žalio ni sebe, niti sopstvena sredstva da Subotica i Palić u to vreme postanu centar sporta u široj regiji, a na temeljima tog vremena se i mi danas ponosimo sportskom tradicijom – poručio je Bakić. - Na tim temeljima sportske tradicije mi smo pronalazili načine da jačamo sport i sportsku infrastrukturu kako bi sport bio dostupan svima, svakom sportskom profesionalcu, ali isto tako svakom amateru, rekreativcu, veteranu, a pre svega svakom detetu.

Najboljem sportskom kolektivu za 2020. godinu u ovoj akciji, Tenis klubu „Spartak“ koga je na ovoj svečanoj dodeli predstavljao trener Ladislav Demeter, medalju je uručio Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri