ZA BOLJU BUDUĆNOST KLUBA: Goran Cvetković preuzeo Vintertur

Novosti online

02. 12. 2020. u 21:45

ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ КЛУБА: Горан Цветковић преузео Винтертур

Foto: Arhiva Novosti

Srpski stručnjak Goran Cvetković preuzeće od sledeće sezone kormilo švajcarskog Vintertura.

Na tom mestu naslediće Adija Bringera koji je, sa prekidom od šest meseci zbog dolaska Markusa Baura, čak 14 sezona vodio klub.

Uprava Vintertura u 37-godišnjem Cvetkovićem na klupi vidi bolju budućnost kluba. Srbin je Bringerov prvi asistent još od 2015. godine, a prethodno je u dva navrata igrao za ovaj klub. Cvetković je u švajcarski tim stigao 2005. godine iz Crvene zvezde (prethodno igrao za PKB), dve godine kasnije je otišao u Bern gde je proveo šest sezona, da bi se potom vratio u Vintertur u kojem je okončao igračku, i počeo trenersku karijeru. 

Nekadašnji desni bek je uz ulogu prvog asistenta Bringera obavljao i funkciju sportskog direktora, a šef stručnog štaba postaće u junu 2021. godine. 

-Cvetković je trener sa A licencom koji je stekao dovoljno iskustva kao asistent. Živi sa porodicom u našem regionu, odlično poznaje klub i okruženje, ima sjajnu konekciju sa igračima, posebno mlađim, i dobre internacionalne kontakte koji bi mogli biti od pomoći u budućnosti – saopšteno je iz kluba povodom imenovanja srpskog trenera. 

Vintertur je osvojio devet titula šampiona Švajcarske, ali na jubilarnu čeka još od 2004. godine.

(balkan-handball.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)