POČIVAJ U MIRU INŽINJERU DUJE: Hajduk se na emotvan način oprostio od slavnog glumca

Novosti online

22. 11. 2020. u 18:02

POZNATI glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

ПОЧИВАЈ У МИРУ ИНЖИЊЕРУ ДУЈЕ:  Хајдук се на емотван начин опростио од славног глумца

FOTO: Fejsbuk Prntskrin

Nadarević je mlađoj publici najpoznatiji po ulozi Izeta Fazlinovića iz bosanske humorističke serije "Lud, zbunjen, normalan", ali ga stariji pamte po maestralnoj ulozi inžinjera Duje u popularnoj seriji tadašnje TV Zagreb "Velo misto".

Inžinjer Duje je lik koji je u sebi objedinio legendarnu braću Kaliterna - jednog od osnivača Hajduka Fabijana i njegovog brata Luku, koji je bio golman "majstora s mora".

Splitski bili nisu zaboravili kako je Nadarević prikazao legende kluba i oprostili su se od njega čuvenim citatom iz serije iz pera legendarnog Miljenka Smoje, autora serije i knjige po kojoj je snimljena.

- Klub je ka i čovik, nosi ime za cili vik! Počivao u miru, "inžinjeru Duje".


Od slavnog glumca oprostio se još jedan "Hajdukovac", Dino Rađa:

- Umra je Inžinjer Duje. Naravno da je umra Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo Hajduk umra je lik koji je tako dobro odigra ulogu osnivača kluba. Tu je zacementira svoju legendu u mojoj glavi.

Moga je sto Izeta odglumit i ko zna šta još ali inžinjer Duje je unikatna uloga vridna zlata. Uz to san ga ima priliku upoznat. Tako dobar lik, normalan i topao da se zaljubiš u njega odma. Počivaj u miru a tvoja legenda ostaje besmrtna. Eben ti ovu godinu. Aj završi više - napisao je Rađa.

Pratite Novosti sport i na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)