TREĆA BRONZA ZA SRBIJU! Drugog dana Svetskog prvenstva u sambou u Novom Sadu medalju osvojila Jelena Tasić

S.B.

06. 11. 2020. u 14:28

JELENA Tasić, uzdanica juniorske reprezentacije Srbije u sambou, osvojila je treću bronzanu medalju za naš nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u toj borilačkoj veštini, koje se uz učešće 600 takmičara iz 35 zemalja održava u „Spens-u“.

ТРЕЋА БРОНЗА ЗА СРБИЈУ! Другог дана Светског првенства у самбоу у Новом Саду медаљу освојила  Јелена Тасић

BRONZA Jelena Tasić u pobedi nad Rumunkom Ilarijom Kristijanu Foto : SFS

Ona je u petak, drugog dana šampionata, u borbi za treće mesto u kategoriji do 64 kilograma, savladala Rumunku, Ilariju Kristijanu Tomu sa 4:0.

Naša sambistiknja je u četvrtfinalu bila slobodna, u polufinalu je izgubila od Ruskinje Ostapecove, da bi posle velike borbe u meču za treće mesto Tasićeva uspela da trijumfalno, uzdignutih ruku, napusti strunjaču.

Da potsetimo, u četvrtak, na otvaranju Prvenstva sveta u Novom Sadu, bronzane medalje za Srbiju osvojili su Jana Sikima i Damjan Simić,  u juniorskoj konkurenciji.

Naš tim, danas je predstavljalo još troje takmičara. Priliku da se okiti odličjem propustila je Milica Cvijić, koja je izgubila meč za bronzanu medalju od Ukrajinke Zakarevič.

SUTRA STARTUJU SENIORI

U subotu, 7. novembra, trećeg dana šampionata sveta u Velikoj dvorani „Spens-a“, na programu su i takmičenja seniora. Srbiju će predstavljati Gordana Jovanović, Tamara Banjac i Ivan De La Kroče, dok će u kombat sambou nastupiti Dušan Jandrić i Dragan Begović.

Takođe juniorka, Milica Popović,  ispala je u četvrtfinalnoj borbi, dok je Milan Cvijić zadobio tešku povredu ukrštenih ligamenata kolena, zbog čega je prebačen u Urgentni centar. Prve procene su da će morati da pauzira šest meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna