SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU: Poginuo jermenski šampion u dizanju tegova

Novosti online

05. 10. 2020. u 12:51

JERMENSKA Federacija za dizanje tegova objavila je da je višestruki nacionalni šampion Tatul Harutjunan ubijen u borbama u Nagorno-Karabahu.

СУКОБИ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Погинуо јерменски шампион у дизању тегова

Foto: Fejsbuk

JERMENSKA Federacija za dizanje tegova objavila je da je višestruki nacionalni šampion Tatul Harutjunan ubijen u borbama u Nagorno-Karabahu.

Federacija je na Fejsbuku objavila vest o smrti sportiste, ali nije iznela više detalja o tome kako je došlo do tragedije.

- Sa velikim žaljenjem izveštavamo vas da je tokom tenzija u Nagorno-Karabgu ubijen član APF, višestruki šampion Jeremenije i naš dobar prijatelj Tatul Harutjunjan. Molim vas prihvatite naše najdublje saučešće u ime Jermenske federacije za dizanje tegova. Počivaj u miru, heroju - navodi se u saopštenju.

 

Borbe između Jeremenije i Azerbejdžana oko regiona Nagorno-Karabah ušle su u drugu nedelju, a obe zemlje objavljuju oprečne informacije o sukobu.

Tokom vikenda je Baku izvestio da je azerbejdžanski drugi najveći grad Ganja pogođen jermenskim projektilom, dok Jerevan insistira da su Azeri gađali Stepankert, naseljen Jermenima u Nagorno-Karabahu.

Sukob koji traje jedan je od najgorih eskalacija tenzija oko regiona koji je dugo mirovao. Reč je o enklavi, većinom naseljenom Jermenima, koja je međunarodno priznata kao deo Azerbejdžana.

Borbe su počele 27. septembra kada su Baku i Jerevan jedno drugo optužili za agresiju na granici.

(Telegraf)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije