ČUDO SE IZMIGOLJILO U POSLEDNJI ČAS: Rukometaši Srbije u borbi za Svetsko prvenstvo "ispustili" Španiju, a imali je u šaci!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

12. 05. 2024. u 18:48

RUKOMETAŠI Srbije sastali su se u revanš meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2025. godine u dvorani Spens protiv Španije. U prvom meču odigranom u sredu "furija" je slavila 32:28, a revanš u Novom Sadu doneo je uzbuljdivu igru, ali i pirovu pobedu naše selekcije rezultatom 25:22

ЧУДО СЕ ИЗМИГОЉИЛО У ПОСЛЕДЊИ ЧАС: Рукометаши Србије у борби за Светско првенство испустили Шпанију, а имали је у шаци!

Foto: EPA-EFE/LAVANDEIRA

Nakon prvog poluvremena Srbija je imala rezultat koji je anulirao prednost Španaca.

Bilo je 15:11, a u drugom periodu u većem delu kontrolisali su "orlovi" igru. Jasno je bilo da će odbrane biti od presudnog značaja. Na prvi gol u nastavku se  sedam minuta, postigao ga je Dragan Pešmalbek i to sa igračem manje.

Već u narednom napadu odlična odbrana Darka Đukića dovela je do kontre u kojoj je postigao gol, a pritom se i povredio.

Rasla je prednost do +6 naše reprezentacije, a na sedam minuta do kraja Španci su uspeli zahvaljujući raspoloženom golmanu da se spuste na tri gola minusa.

Mučili su se srpski rukometaši sa bekovskih pozicija, uspeo je da zatrese mrežu Vanja Ilić, ali su Španci odmah odgovorili.

U poslednja pet minuta gosti su ušli sa rezultatom 23:20, a to je bio prelomni trenutak u meču, nakon toga nije bilo povratka za Srbiju, koja je na kraju slavila 25:22.

Španija će nastupati na Svetskom prvenstvu koje se igra naredne godine, od 14. januara do 2. februara, u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Vanja Ilić sa šest golova, a sjajan je bio i golman Dejan Milosavljev sa 16 odbrana.

Kod Španaca Aleks Gomez postigao je pet golova. Šampionat sveta na programu je od 14. januara do 2. februara 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice