BRAVO, ALEKSANDRE! Srbija ima još jednog člana na Olimpijskim igrama

Tanjug

05. 04. 2024. u 18:40 >> 18:40

REPREZENTATIVAC Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Aleksandar Komarov obezbedio je olimpijsku normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta, pošto je na turniru evropskih kvalifikacija u Azerbejdžanu izborio plasman u finale.

БРАВО, АЛЕКСАНДРЕ! Србија има још једног члана на Олимпијским играма

Foto: Profimedia

Komarov je u kategoriji do 87 kg vizu za najveću svetsku smotru sporta u glavnom gradu Francuske osigurao tako što je u prvom kolu pobedio Ivana Hukleka iz Hrvatske sa 7:5, u četvrtfinalu je bio bolji od Nemca Hanesa Vagnera rezultatom 5:3, a u polufinalu je tehničkim tušem već u prvom minutu savladao Turpala Ali Bisultanova iz Danske.

Srpski olimpijski tim sada ukupno broji 81 sportista, od čega su čak četvorica rvači. Pre Komarova, olimpijske vize osigurali su Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić.

U evropskim kvalifikacijama učestvovali su još Viktor Nemeš, Georgij Tibilov, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić, ali nisu imali uspeha. Ipak, oni će imati još jednu šansu da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama i to na turniru svetskih kvalifikacija koji se od 9. do 12. maja održava u Istanbulu.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)