HRABRO NA CRNU GORU: Rukometašice Srbije u Zrenjaninu u Kristalnoj dvorani

Novosti online

28. 02. 2024. u 18:27

Ženska rukometna selekcija Srbije u četvrtak od 18 časova, u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani igra meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Crne Gore, a tim povodom u Gradskoj kući u Zrenjaninu održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar, kapiten Jovana Risović i Sanja Radosavljević.

ХРАБРО НА ЦРНУ ГОРУ: Рукометашице Србије у Зрењанину у Кристалној дворани

FOTO: Grad Zrenjanin

Uz selektora Bregara i naše rukometašice, kao i novog generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije, Aleksandra Brkovića, u svom kabinetu primio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i poželeo im sreću u večerašnjoj utakmici, uz poruku da će kao i do sada, Kristalna dvorana biti puna.

HUMANITARNA AKCIJA

    Pod sloganom Sportom za bolje sutra, nastavlja se humanitarna akcija, a kompletan prihod od prodatih ulaznice, koje se prodaju po ceni od simboličnih 100 dinara, ide u zajednički fond ove akcije na novou grada Zrenjanina.

- Već smo se navikli na Zrenjanin, uživamo u srdačnom gostoprimstvu i sjajnim uslovima za boravak, kvalitetne treninge  i odigravanje utakmice, a uvek kada smo igrali ovde ostvarivali smo dobar rezultat - naglasio je selektor Uroš Bregar, ističući da su se u tim vratile kapiten Jovana Risović i Marija Petrović, koje nisu igrale na Svetskom prvenstvu.

- Što se same utakmice tiče, pred nama je dobro organizovan i jak protivnik kojeg dobro poznajemo, napravile su rukometašice Crne Gore dobar rezultat na poslednjem svetskom i evropskom prvenstvu i sigurno da će nam puno značiti podrška publike, koju ovim putem pozivam da nas bodri. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe, kako bi se na kraju zajedno radovali - poručio je selektor Bregar.

EVROPSKO U DECEMBRU

  Evropsko prvenstvo igra se u decembru, a zajednički domaćini su Austrija, Mađarska i Švajcarska.

Kapiten srpske reprezentacije, golman Jovana Risović, nije skrivala zadovoljstvo što je sa nacionalnom timom ponovo u Zrenjaninu, gde je u prepunoj dvorani atmosfera uvek sjajna.

- Nadam se da će tako biti i večeras,  da će nas publika voditi do tog nekog pozitivnog rezultata koji nam je preko potreban pred poslednje dve utakmice u aprilu. Crna Gora je kvalitetna ekipa, u ovom sastavu je vež duže vreme, igraju čvrstu odbranu i nadam se da ćemo moći da im pariramo na najbolji mogući način i na kraju slaviti - istakla  je Jovana Risović.

- Uvek su nam navijači ovde davali vetar u leđa i bili sjajna podrška na terenu - rekla je Sanja Radosavljević, pouzdano krilo naše selekcije.

USPEŠNE U ZRENjANINU PROTIV BUGARSKE

- Valja podsetiti da smo na startu ovih kvalifikacija upravo u Zrenjaninu, oktobra prošle godine, ubedljivo savladali Bugarsku, rezultatom 40:16, da bi potom naša selekcija remizirala u Turskoj 29:29., a već u nedelju igra se revanš meč protiv Crne Gore u Podgorici, a potom u aprilu i revanš mečevi protiv Bugarske u gostima (3. april) i Turske, još jednom u Zrenjaninu., 7. aprila - naglasila je Vikosava Đapić Atanacković, sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024