KRAH: Srbija ispala sa Evropskog prvenstva u rukometu!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

16. 01. 2024. u 19:37

RUKOMETAŠI Srbije ispali su sa Evropskog prvenstva u rukometu pošto su u 3. kolu izgubili od Crne Gore - 30:29 (15:14).

КРАХ: Србија испала са Европског првенства у рукомету!

FOTO: Profimedia

"Orlovima" je bio potreban trijumf da ostanu u igri za drugu fazu. Ipak, ni on ne bi garantovao prolaz, jer bi Mađarska morala da savlada Island.

Kao da je važnost utakmice vezala ruke našim igračima na startu. Promašivali su zicere, gubili lopte i to je rival obilato koristio, te meč otvorio sa 0:4.

Ipak, kako je odmicalo prvo polvureme tako su "orlovi" izgledali sve bolje. Dirigentsku palicu je uzeo Lazar Kukić koji je bio najzaslužniji što je naša selekcija sa jednim golom zaostatka otišla na pauzu - 15:14. On je postigao čak šest pogodaka i to bez promašaja.

Srbija je u prvih 30 minuta promašila dosta zicera. Razbranio se Nebojša Simić (šest intervencija u prvom poluvremenu). Sve to je uticalo da ishod prvog dela pripadne Crnogorcima.

Našoj selekciji su problem predstavljali promašaji sa šest metara. Po dva puta nisu bili precizni Vukašin Vorkapić i Mijajlo Marsenić.

Delovalo je da bi naša selekcija u drugom poluvremenu mogla do preokrta, posebno kad je povela je povela 17:18. Posao je dodatno bio olakšan "orlovima" nakon što je crveni karton zbog nespretne reakcije dobio Simić. Potom je Pešmalbek promašio kontru za +2, zatim zaradio i isključenje jer je lopta pogodila u glavu golmana Matovića.

Ipak, ispostavilo se da je to bilo jedino vođstvo Srbije koja nikako nije uspevala da pronađe pravu igru. Crna Gora je odigrala bolje i zasluženo slavila.

Najefikasniji kod nas je bio Lazar Kukić sa sedam golova, pratio ga je kapiten Nemanja Ilić sa pet. Na drugoj strani najbolji su bili Branko i Miloš Vujović sa osam, odnosno sedam pogodaka.

"Orlovi" su na kraju takmičenje okončali na poslednjem mestu u grupi sa jednim bodom. Crna Gora je treća sa dva.

Treće mesto bi donelo lakše rivale za žreb za Svetsko prvenstvo. Na kraju je primljenim golom u poslednjoj sekundi Srbija izgubila tu poziciju.

Drugo poluvreme: Srbija - Crna Gora 29:30

60' -  Toni Đerona je zatražio tajm-aut. Srbija nije postigla gol, ali je jeste Vuko Borozan za novo vođstvo Crne Gore. Milosavljević se izborio za sedmerac, a precizan je bio Radivojević. Do kraja je ostalo šest sekundi. Na kraju je Crna Gora postigla gol i pobedila.

57' - Iz daljine se podigao na šut Lazar Kukić i uspeo je da matira Matovića. Kukić pogom asistira Nemanji Iliću koji je postigao pet gol na utakmici.

56' - Miloš Vujović je iznudio sedmerac. On je uzeo loptu i postigao gol. Sve teža situacije za "orlove".

54' - Prvi gol u drugom poluvremenu postigao je Borozan, dok je na drugoj strani precizan bio Nemanja Ilić.

53' - Konačno se u strelce upisao i Marsenić, a Vujovići prave dosta problema našoj selekciji. Sada je Branko Vujović dobio isključenje od dva minuta.

52' - Treći put prolazi cepelin i opet je Miloš Vujović bio trener. Isključenje od dva minuta zaradio je Dragašević.

FOTO: Tanjug/AP

51' - Kojadinović je postigao novi pogodak. Kakav gol Vorkapića. Sa 10 metara je fantastično šutirao i dao važan gol.

49' - Petar Đorđić je postigao gol i prekinuo seriju Srbije od šest i po minuta bez pogotka. Opet je Grbović pogodio na drugoj strani.

48' - Nemanja Grbović je lobovao Cuparu i postigao pet gol. Ima još dosta da se igra, ali naša selekcija ima problema u napadu.

47' - Joj jedna sjajna akcija Crne Gore. Branko Vujović je odlično proigrao prezimenjaka Miloša koji je matirao Cuparu. Ipak, pogodak ne važi, ali je isključenje zaradio Abutović.

46' - Podigao se na šut Branko Vujović i postigao je sedmi gol. Drugi tajm-aut na ovoj utakmici je morao da zatraži Toni Đerona. 

43' - Kapiten Srbije Nemanja Ilić je došao do novog pogotka.

41' - Dobar napad Srbije i gol Pešmalbeka. Drugi gol postigao je pivotmen naše reprezentacije. Opet je pogodio i Miloš Vujović.

38' - Grbović je nepogrešiv na ovoj utakmici, postigao je četvrti gol. Sjajna akcija Crnogoraca i posle "cepelina" je Miloš Vujović postigao gol. Potom su do pogotka došli i iz kontre.

37' - Imao je Pešmalbek kontru, ali je u glavu pogodio golmana Crne Gore i zbog toga zaradio isključenje. Velika šteta!

36' - Prvi put na utakmici vode "orlovi". Ukrao je Abutović loptu, a onda je Ilić ostao sam, te mu nije bilo teško da savlada Matovića.

35' - Napravili su Crnogorci nekako višak i peti pogodak je postigao Branko Vujović. Na drugoj strani Radivojević ponovo pogađa.

FOTO: Tanjug/AP

34' - Crna Gora će biti dodatno oslabljena u nastavku, pošto je Nebojša Simić dobio crveni karton zbog toga što je u kontri nespretno zaustavio Pešmalbeka i ovo je ozbiljan hendikep za rivala Srbije.

33' - Uspeli su "delfini" da poravnaju rezultat. Sjajnu kontru odigrali su reprezentativci Srbije, a gol je postigao Radivojević.

32' - Ušao je Vladimir Cupara da brani za Srbiju i odmah je sa dve intervencije pokazao da je spreman i fokusiran.

31' - Borozan je proigrao pivotmena Grbovića koji je postigao pogodak. Nemanja Ilić je postigao gol za našu selekciju.

Prvo poluvreme: Srbija - Crna Gora 14:15

30' - Crna Gora vodi nakon prvog poluvremena. Srbija je loše otvorila duel i može biti zadovoljna što ima samo gol zaostatka.

28' - Branko Vujović je postigao novi gol. On je došao do četvrtog pogotka. Na drugoj strani je Uroš Kojadinović napravio dobar prodor i pogodio nebranjeni deo gola.

24' - U strelce se upisao Kojadinović. Nakon gola Kukića naša selekcija je došla na minus jedan - 13:14.

23' - Fantastično izdanje Kukića koji se peti put upisao u strelce na ovoj utakmici. Srbija je uspela da se odbrani sa igračem manje.

22' - Dobar prodor Miloša Kosa koji je postigao gol. Nemanja Grbović je uspeo da iznudi sedmerac, a na sve to Mijajlo Marsenić je zaradio isključenje. Precizan sa sedam metara bio je Miloš Vujović.

20' - Simić i dalje zaustavlja pokušaje naših igrača iz dobrih pozicija, već ima sedam intervencija. Na drugoj strani Crna Gora uglavnom golove postiže iz daljine.

17' - Razigrao se Kukić. Postigao je četvrti gol i bez promašaja je. Posle serije od 3:0 selektor Crne Gore morao je da zatraži tajm-aut. I Crna Gora postiže gol nakon tajm-auta, precizan je bio Borozan, iako je Milosavljev zakačio loptu.

FOTO: Profimedia

16' - Postigla je Srbija gol posle tajm-auta, a onda Lazar Kukić pogađa posle sjajne intervencije Milosavljeva.

14' - Dobro se Miloš Vujović kretao bez lopte, potom ju je dobio i uspeo je da matira Milosavljena. Toni Đerona je zatražio prvi tajm-aut na utakmici.

12' - Evo gola sa pozicije pivotmena. Loptu je dobio Dragan Pešmalbek i uspeo je da zatrese mrežu Crne Gore. Istom merom uzvratio je Nemanja Grbović. Odbrana naše reprezentacija za sada nije na nivou.

11' - Probudila se Srbija napadački. Sada je gol postigao Boržas, a do trećeg gola je stigao Borozan.

9' - Kakav gol Kukića. Iz velike daljine je šutira i Simić tu nije mogao ništa da uradi. Nije napad Crne Gore bio dobar, ali Branko Vujović je šutirao iz velike daljine i postigao je gol.

7' - Maločas je promašio, no sada je Vukašin Vorkapić bio precizan. Sada Srbija pravi seriju od 2:0. Prekinuo je to Miloš Vujović koji je sa krila uspeo da savlada Dejana Milosavljeva.

6' - Opet je Marsenić bio sam, ali ponovo je Simić sprečio pivotmena "orlova" da dođe do pogotka.

5' - Velikih 4:0 ima Crna Gora posle pogotka Vujovića, a konačno je i Srbija postigla gol preko Miloša Orbovića.

3' - "Orlovi" su potom izgubili loptu što je Vasilije Kaluđerović kaznio pogotkom. Pokušaj Boržasa je izblokiran. Kukić je izgubio loptu, Borozan je opet istrčao kontru i postigao drugi gol.

2' - Orbović je iznudio sedmerac, a Simić je odbranio udarac kapitena naše selekcije Nemanje Ilića. Prvi gol na meču postigao je Vuko Borozan.

1' - Srbija je odigrala dobru akciju, ali je Simić zaustavio pokušaj Marsenića. Na drugoj strani Vujović takođe nije bio precizan.

Uoči meča:

Izabranici Tonija Đerone su u prvoj rundi remizirali sa Islandom (27:27), potom su doživeli tesan poraz od Mađarske (27:28) i pobeda od dva i više golova razlike je imperativ ukoliko žele da nastave takmičenje. Takođe je potrebno i da Mađarska savlada Island.

Rival naše reprezentacije je sa dva poraza izgubio sve šanse da se plasira u narednu fazu takmičenja, ali nema sumnje da će biti motivisam.

Mađarska je u grupi trenutno prva na tabeli sa četiri boda i prošla je dalje, Island je na drugoj poziciji sa tri boda, Srbija ima jedan, a Crna Gora je bez bodova.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)