NEVEROVATAN MEČ! Srbija ispustila pobedu nad Islandom na nestvaran način

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

12. 01. 2024. u 19:35

Rukometna reprezentacija Srbije imala je dva gola prednosti protiv Islanda 45 sekundi pre kraja meča 1. kola Evropskog prvenstva, da bi na kraju neverovatna utakmica završena nerešeno - 27:27 (10:11).

НЕВЕРОВАТАН МЕЧ! Србија испустила победу над Исландом на нестваран начин

FOTO: Tanjug/AP

Smanjio je naš rival na gol zaostatka. Delovalo je da će "orlovi" sačuvati prednost, ali izgubili su loptu i Islanđani su pogotkom pet sekundi pre kraja uspeli da izbegnu poraz u Berlinu.

Ušao je rival naše selekcije kao favorit u ovaj meč, ali izabranici Tonija Đerone bili su spremni za borbu i malo im je nedostajalo ostvare veliki trijumf na startu takmičenja u Nemačkoj.

Meč je počeo stegnuto na obe strane. Skoro pet minuta nije bilo gola, a onda je Srbija prva došla do predosti. Od tog trenutka igralo se gol za gol sve do 4:3. Tada je Island napravio seriju 4:0 i otišao na nešto osetnije vođstvo - 4:7.

Ipak, "orlovi" su brzo odgovorili sa 3:0 i izjednačili su rezultat. Na kraju su Islanđani sa golom prednosti otišli na pauzu - 10:11. Vredi istaći da su u prvom poluvremenu posebno dominirali golmani Dejan Milosavljev na jednoj, odnosno Viktor Halgrimson.

Mnogo bolje je Srbija igrala u drugom delu meča. Od kada je naša selekcija povela sa 15:14 do kraja utakmice nijednom nije ispustila vođstvo. Island je dva puta izjednačio, najpre 23:23, a onda nažalost i na samom kraju meča - 27:27.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Dragan Pešmalbek sa pet golova, dok je Petar Đorđić postigao četiri. Kod protivnika najviše se istakao Bjarki Elison sa sedam, pratio ga je Bjron Gudjonson sa šest.

Srbija naredni meč igra protiv Mađarske, 14. januara od 20.30.  U grupi se još nalazi i selekcija Crne Gore.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)