STEVANOVIĆ POSLE PORAZA OD MAĐARA: Igrali smo u prevelikom grču i nismo dali maksimum

S. K.

12. 01. 2024. u 18:02

TUGA! Marku Raduloviću je u penal seriji ispala lopta iz ruke i vaterpolisti Srbije su se oprostili od borbe za medalju na 36. EP u Zagrebu.

СТЕВАНОВИЋ ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД МАЂАРА: Играли смо у превеликом грчу и нисмо дали максимум

FOTO: VSS

"Delfini" su u veoma dramatičnom četvrtfinalnom meču posle velike borbe, na peterce izgubili od podmlađenih svetskih prvaka, Mađara - 14:15 (3:3, 2:2, 3:4, 2:1 - 4:5).

Nikola Jakšić i drugovi će u nedelju (15.00) u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta da igraju sa slabijim iz meča Hrvatska - Grčka.

- Mislim da su Mađari mnogo bolje ušli u meč, imali su veću želje, iz koje je proistekla veća agresivnost i hrabrost u napadu. Nismo im parirali, više smo se držali na neki naš kvalitet. Okrenuli smo utakmicu, poveli sa 8:7, na kraju su odlučivali penali. Imali smo šansu i mi i oni da završimo pre peteraca... Da smo pristupili utakmici kao protiv Francuza igrali bismo mnogo bolje. Igrali smo u prevelikom grču i nismo dali svoj maksimum. Nama je važno da preostale dve utakmice odigramo maksimalno kako bi spremni dočekali SP i izvadili vizu za Olimpijske igre kao glavni cilj - istakao je za sajt VSS selektor Uroš Stevanović.

Srbi su teško doživeli poraz, Radulović se sve vreme dok je trajala penal serija držao za glavu, ne verujući kakav ga je maler snašao, jer loptu nije ni šutnuo. U šoku su bili i ostali igrači. Ali, moraju što pre da se oporave, da razgravanje odigraju najbolje što mogu kako bi što spremniji dočekali SP od 2. do 18. februara u Dohi, gde se dele poslednje četiri karte za Pariz,

Duel sa Mađarima bio je težak, napet, neizvestan do poslednje sekunde. Naši su imali nekoliko prilika da prelome utakmicu, ali su u presudnim trenucima ili bili neprecizni, brzopleti u napadu ili su u odbrani zaboravljali na rivale, kao 82 sekunde pre kraja kada je Vince Vigvari pogodio za izjednačenje i penal seriju, u kojoj je Radulović doživeo neverovatan maler.

- Ovo mi je jedan od težih poraza u karijeri. Moramo da pogledamo snimak. Čini mi se da smo se izduvali, da smo bili najlošiji kada je bilo najpotrebnije i u odbrani u nekim segmentima i kontroli napada. Semafor uvek kaže istinu, moramo da izvučemo pouke - priznao je Branislav Mitrović.

MAĐARSKA - SRBIJA 15:14

BAZEN: "Mladosti" u Zagrebu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Segurana (Španija). Igrač više: Mađarska 10 (4), Srbija 11 (6). Dva igrača više: Mađarska 2 (1), Srbija 1 (1). Peterci: Mađarska 1 (1), Srbija 1 (1). Strelci sa penala: Nađ, Pol, Tatrai, Vince Vigvari, Fekete za Mađarsku, a Drašović, Strahinja Rašović, Jakšić, Mandić za Srbiju.

MAĐARSKA: Banjai (6 odbrana), Tatrai 3, Varga, Pol, Vince Vigvari 4 (1), Nađ, Fekete 2, Burijan, Kovač, Vendel Vigvari 1, Vismeg, Harai, Gurjaš.

SRBIJA: Filipović (3 odbrane), Mandić 2 (1), Strahinja Rašović 2, Ranđelović, Milojević, Radulović, Drašović, Nikola Jakšić 2, Vico 1, Ubović 1, Petar Jakšić, Viktor Rašović 2, Mitrović (2 odbrane).

Četvrtine: 3:3, 2:2, 4:3, 1:2 - 5:4

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)