HRABRA SRBIJA BEZ POLUFINALA: "Delfini" pali u dramatičnoj završnici!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

12. 01. 2024. u 16:15

VATERPOLISTI Srbije poraženi su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nakon peteraca od Mađarske sa 14:15 (3:3, 2:2, 3:4, 1:2, 5:4).

ХРАБРА СРБИЈА БЕЗ ПОЛУФИНАЛА: Делфини пали у драматичној завршници!

FOTO: TANJUG/FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

Nisu uspeli "delfini" da odu u borbu za medalje. Imaju izabranici Uroša Stevanovića za čim da žale, posebno tokom peteraca kada je Marku Radulovića ispala lopta, što automatski znači da je to promašaj.

Velika borba vodila se u bazenu. Obe selekcije želele su polufinale. Koliko je meč bio izjednačen pokazuje činjenica da nijedna reprezentacija tokom utakmice nije imala prednost veću od jedan razlike.

Posle prvog poluvremena rezultat je bio 5:5. Mađari su dobili treći kvartal sa 4:3, a Srbija četvrti sa 1:2.

Ovo je bio treći put u istoriji da naša selekcije ispada u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Takođe, put do olimpijskih igara će morati da potraže preko Svetskog prvenstva.

Planetarno takmičenje na programu je od 2. do 18. februara u Dohi. Učešće na Olimpijskim igrama izboriće četiri najbolje reprezentacije. Vredi istaći da su tu normu već ipsunili Mađarska, Grčka i Francuska.

Srbiju sada na Evropskom prvenstvu očekuje borba za plasman od 5. do 8. mesta.

 

Peterci: Srbija - Mađarska 14:15

5:4 - Mađarska je u polufinalu nakon pogotka Gerga Feketea.

4:4 - Mandić je pogodio, ali Mađarska ima šansu da trijmfuje.

3:4 - Siguran je bio i Vince Vigvari.

3:3 - Tartai je precizan. Ipak, Jakšić donosi izjdnačenje.

2:2 - Drugi gol za Srbiju postigao je Strahinja Rašović.

1:2 - Mađari vode!

1:1 - Ispala je lopta Marku Raduloviću i to automatski znači da je pokušaj propao.

1:1 - Adam Nađ je takođe bio precizan. Malo je Mitroviću falilo da interveniše.

1:0 - Radomir Drašović je prvi šutirao i pogodio.

Četvrta četvrtina: Srbija - Mađarska 10:10

32' - Mađarska je imala napad za pobedu. Ipak, Filipović je dobro intervenisao, pa će peterci odlučiti ko ide u polufinale Evropskog prvenstva.

31' - U poslednjoj sekundi Vince Vigvari je uspeo da iskoristi prazan prostor. Nastavlja se velika drama na ovom susretu.

30' - Izborio se za igrača više Nemanja Vico. Posle tajm-auta Srbija će imati novu priliku da povede. Upravo je Vico ostao sam na dva metra i uspeo da donese vođstvo našoj reprezentaciji. Bio je ovo njegov peti gol na Evropskom prvenstvu.

28' - Pokušao je lobom da iznenadi golmana Srbije Vendel Vigvari, ali prečka je spasila "delfine" koji nikako ne uspevaju da povrate prednost. 

25' - Naša selekcija nije dobro odigrala prvi napad. Rezervni golman Srbije Radoslav Filipović je zamenio Mitrovića i odbranio je prvi šut. Nakon toga se inicirala kontru koju je Strahinja Rašović realizovao golom.

Treća četvrtina: Srbija - Mađarska 8:9

24' - Sjajno je šutirao Mandić, ali stativa je bila saveznik našeg rivala. Ipak, Mađarska će sa prednošću ući u poslednji period. Vince Vigvari je praktično u poslednjim trenucima treće četvrtine doneo vođstvo aktuelnom šampionu sveta.

23' - Treći pogodak na meču postigao je Tatrai. Dugo su Mađari tražili izglednu poziciju i na kraju je do nje došao Tatrai koji je uspeo da matira Mitrovića.

22' - Drugi gol zaredom Viktora Rašovića. Ponovo je šutirao da desne strane i ovi pogoci bi mogli da budu zlata vredni.

21' - Strpljivo su naši vaterpolisti gradili poziciju sa igračem više. Napada je na kraju pogotkom završio Viktor Rašović.

20' - Opet Vice Vigvari pogađa. Ovoga puta je bio precizan sa pet metara. Ovo je njegov sedmi gol na šampionatu. Nastavlja se velika borba.

18' - Vince Vigvari je šutirao iznad glave Mitrovića koji nije stigao da reaguje, pa naš rival ponovo ima prednost. Kapiten kada je bitno. Jakšić se dobro otvorio kod stative i uspeo je da postigne drugi gom na ovom susretu.

17' - Mađarska nije realizovala prvi napad u trećem kvartalu. To nije uradila ni Srbija, pošto Strahinja Rašović nije bio precizan.

Druga četvrtina: Srbija - Mađarska 5:5

16' - Velika borba dve dobre reprezentacije. Posle dve četvrtine niko nema prednost. Drugi period okončan je rezultatom 2:2.

15' - Sada su "delfini" odigrali sjajan kontranapad. Nemanja Ubović je ostao sam na polovini rivala i igrač grčkog Vuljagmenija je postigao veoma bitan gol.

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR/

14' - Dobra kontra Mađara je završena pogotkom Vegnela Vigvarija. Opet smo došli do igrača više, ali Sava Ranđelović nije bio precizan.

13' - Za razliku od prvog perioda do sada su viđena samo dva gola. Sada je naš rival iskoristio igrača više i Fekete je snažnim udarcem savladao Mitrovića.

10' - Sada Mađarska nije iskoristila dva igrača više. Veoma bitnu odbranu odigrala je Srbija.

9' - Idealno je počela druga četvrtina. Mandić je realizovao prvi peterac na ovom meču. Sjajni bek postigao je drugi gom na utakmici.

Prva četvrtina: Srbija - Mađarska 3:3

8' - Posle prve četvrtine u duelu aktuelnih olimpijskih i svetskih šampiona nijedna reprezentacija nema prednost.

6' - Mađari ponovo poravnavaju rezultat. Uspeo je Gergo Fekete da matira Mitrovića. Prečka je potom bila saveznik našeg rivala. Ipak, u nastavku akcije Ubović je doneo novog igrača više, a potom i još jednog. Ipak, nisu naši vaterpolisiti to realizovali i propuštena je velika prilika da se povede.

4' - Kada Dušan Mandić šutne tu spasa nema. Nemanja Ubović se izborio za igrača više. Srbija je staloženo tražila poziciju, na kraju je Mandić bio taj koji doneo novu prednost "delfinima".

3' - Opet igrač više za Mađarsku i opet gol Tatraija. Napad za sada funkcioniše dobro kod obe reprezentacije.

3' - I Srbija je realizovala prvog igrača više. Sam je na dva metra ostao Nikola Jakšić i posle dobrog dodavanja Viktora Rašovića uspeo je dones prvu prednost našoj selekciji na ovoj utakmici.

2' - Odmah "delfini" dolaze do izjednačenja. Strahinja Rašović je tukao iz daljine i uspeo je da se upiše u strelce. Važno je da šut bude dobar.

1' - Mađarska je stigla do prednosti. David Tatrai je savladao Branislava Mitrovića. Iskoristio je naš rivala prvog igrača više.

Uoči meča:

Izrabranici Uroša Stevanovića igraju veoma važan meč. Pobeda donosi plasman u polufinale i borbu za medalje.

Takođe, trijumfom bi se ostalo u trci za Olimpijske igre. Da bi Srbiju gledali u Parizu potrebno je da osvoji ovo kontinentalno takmičenje koje se igra u Hrvatskoj. Mađarska tih briga nema, pošto je kao svetski šampion već čekirala vizu za najveću planetarnu smotru.

"Delfini" su do sada na prvenstvu Evrope upisali sve četiri pobede. Redom su padali Izreal (22:1), Nemačka (14:6), Malta (21:4) i Francuska (14:10).

Sa druge strane naš rival je pretrpeo poraz samo od Grlke (8:10), a bio je bolji od Gruzije (15:11) i Italije (10:5).

Podsetimo, pobednik ovog meča u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Hrvatska - Grčka.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu