DECENIJA PROTKANA DRUŽENJEM I USPESIMA: Novosadski DŽudo i sambo klub Borac nedavno obeležio deset godina postojanja

Slobodan Bajić

04. 01. 2024. u 15:00

URUČENjEM pehara i diploma najistaknutijim takmičarima, kao i novogodišnjih paketića sa potrepštinama za trening polaznicima mlađih uzrasnih kategorija, Džudo i sambo klub Borac u Novom Sadu obeležio je veoma uspešnu deceniju postojanja i rada.

ДЕЦЕНИЈА ПРОТКАНА ДРУЖЕЊЕМ И УСПЕСИМА: Новосадски Џудо и самбо клуб Борац недавно обележио десет година постојања

Foto Borac klupska arhiva

Na Svečanoj akademiji, uz prisustvo članova i prijatelja kluba, i, naravno, roditelja najmlađih, prikazan je i film o razvoju i napretku mladih džudista i sambista, satkan od video-priloga sa raznih takmičenja i putovanja, a za kraj je na radost brojnih mališana usledio najslađi deo proslave sa rođendanskom tortom.

- Počeli smo pre 10 godina pokretanjem besplatnih džudo sekcija u osnovnim školama, najčešće radili u Petrovaradinu i na terenima na "Štrandu", da bi ubrzo čitava priča prerasla u klub, sa svim sadržajima - kaže Ivana Jandrić, trener i koordinator svih aktivnosti u Borcu. - Kroz naše sekcije i našu džudo i sambo salu na "Spensu" prošao je veliki broj mališana, a pomenuću samo sestre Vrčinac, Milanu (15) i Milicu (16), koje su od starta u klubu kao devojčice predškolskog uzrasta, a sada su dvostruke državne prvakinje u džudu, odnosno sambu i kadetske reprezentativke Srbije. Naša najuspešnija takmičarka svakako je Marica Perišić (24), prvakinja države, juniorska šampionka i seniorska vicešampionka Evrope, učesnica Olimpijskih igara u Tokiju.

JUBILEJ Proslava desetogodišnjice kluba, Foto S. B.

Borci novosadskog Borca su 2019. godine na Prvenstvu Srbije bili najtrofejniji klub sa šest prvaka države u džudu, a najveći klupski rezultat je ostvaren osvajanjem trećeg mesta u Superligi, 2021. godine.

- Naši najtrofejniji sambo borci su Vladimir Gajić (32), pobednik Evrpskih igara mladih 2019. godine, vicešampion Evrope 2016. i 2023, Stefan Župarić, prošlogodišnji šampion Evrope, koji je ove godine poneo titulu vicešampiona sveta u kombat sambu, Miljan Rudulj, najbolji na Olimpjskim igrama mladih i treći na Evrpskom prvenstvu za juniore 2022. godine. Tu su i Jovan Niškanović, Goran Prgović... - ističe Jandrićeva, koja je i trener reprezentacije Srbije u sambu, a u takmičarskoj kategoriji nosilac sedam titula prvaka države, zlata na Balkanskom prvenstvu i dve evropske medalje u džudu, a u sambu je 2015. godine osvojila zlato na Evropskim olimpijskim igrama mladih u Azerbejdžanu.

Milica i Milana kada su bile male, Foto Borac klupska arhiva

Najviše pažnje u Borcu, kako Jandrićeva potvrđuje, posvećuje se "dečjem programu", odnosno, radu sa najmlađim polaznicima kluba.

- Pre tri godine smo izmenili, korigovali i dopunili program u radu sa mališanima i mlađima kategorijama. Trenutno u tom pogonu imamo više od 40 polaznika i svakom od njih se posvećuje maksimalna pažnja. Od toga je njih desetoro u takmičarskoj grupi, a u našoj početničkoj grupi imamo decu od tri do šest godina. Pored svega, integrišemo decu sa posebnim potrebama u naše klupske aktivnosti, jer naši treneri imaju iskustva u tom radu.

Pored Jandrićeve, treneri u klubu su Stefan Župarić, Dušan Jandrić i Srđan Spajić i svako ima svoja zaduženja i obaveze.

- U našem klubu, u kom svi imamo isti, zajednički cilj, vlada jednakost, lojanost, drugarstvo i poštenje. Svi su drugari i svaki od polaznika ima svoju ulogu. Jasno je da svi ne mogu da budu šampioni, ali i pored toga težimo uspehu i činjenici da naši polaznici izrastaju u zdrave, vredne i dobre ljude - zaključila je Jandrićeva.

NAJBROJNIJI Borac 2019. na Prvenstvu Srbije, Foto arhiva

Priznanje "Novostima"

DžUDO i sambo klub Borac je na Svečanoj akademiji posebno priznanje dodelio "Večernjim novostima", za "Nesebičnu podršku u ostvarivanju rezultata i promociju kluba".

- "Novosti" su uvek bile uz nas, pratile nastanak, razvoj i napredak našeg kluba i sportista i smatramo da je znak pažnje sa naše strane zapravo zahvalnost za podršku koju imamo od našeg omiljenog dnevnog lista - kaže Jandrićeva.

Foto arhiva

Svako radi ono što najbolje zna

- U NAŠEM timu svako radi ono u čemu je najbolji. Angažovanjem trenera koji će sa decom raditi elemente partera, imaćemo kompletan stručni štab. Namera nam je da svi naši polaznici, od mališana do rekreativaca, uživaju na svakom treningu, da pronađu sebe u sportu, a mi smo tu da im, smatram, dajemo kvalitetne smernice - ističe Jandrićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024