NIJE SVE CRNO: Predsednica RSS Milena Delić ističe da sve u organizaciji očekuje rudarski posao na poboljšanju ženskog rukometa

Novosti online

12. 12. 2023. u 11:30

NIJE sve tako crno, poručuje predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić posle osvojenog 21. mesta devojaka na SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Podmlađena selekcija ni uoči puta nije razmišljala o plasmanu u četvrtfinale, već je bilo važno da se izbori drugi krug i odigra što više jakih utakmica.

НИЈЕ СВЕ ЦРНО: Председница РСС Милена Делић истиче да све у организацији очекује рударски посао на побољшању женског рукомета

Foto: Nebojsa Parausic

Sanja Radosavljević i drugarice mogu da žale što nisu savladale makar još neku selekciju, osim slabašnog Čilea. Protiv Danske, Poljske i donekle Nemačke pokazale su da mogu da pariraju najjačim selekcijama. Hrabro su igrale i protiv Japana, jedino su ih Rumunke nadigrale od samog starta. Za mane se i ranije znalo, bilo je vidljivo da nemaju lidera, beka šutera, kontranapad... Ali većim delom šampionata krasila ih je borbenost, upornost, želja za dokazivanjem.

- Samo SP nije donelo velika iznenađenja, u završnicu su se plasirale reprezentacije od kojih se to očekivalo. Naš cilj pre odlaska u Dansku je bio prolazak u glavnu rundu, što je i ostvareno. Devojke su se borile i svaka je pružila maksimum u ovom trenutku uzimajući u obzir da smo bili jedna od najmlađih reprezentacija na prvenstvu. Skoro nijedna od njih nije do sada bila nosilac igre, dok je mnogima ovo prvo veliko takmičenje. Ne bih da zvuči kao opravdanje, ali neke od njih su igrale i pod visokom temperaturom, jer su želele da daju doprinos - ističe za sajt RSS Milena Delić.

Nikako ne bi trebalo izgubiti iz vida da se posle kvalifikacija za SP od reprezentacije oprostilo pet iskusnih igračica. Pride nije moglo da se računa na povređenu Jovanu Risović i trudnu Jovanu Kovačević.

- Ono što je za ovu mladu ekipu važno i značajno jeste to što su odigrale šest jakih utakmica koje će im pomoći u daljem rastu i razvoju. Kada se posle porođaja rukometu vrati Jovana Kovačević i priključi još nekoliko mlađih i povremenih reprezentativki, moći ćemo da stvaramo ekipu u dužem ciklusu - naglašava Delićeva.

Prva dama našeg rukometa svesna je da mora mnogo da se radi na stvaranju jake reprezentacije:

- U saradnji sa Zajednicom trenera RSS valja pronaći način kako u klubovima i mlađim selekcijima stvarati bekove šutere i kako poboljšati individualni rad na tehnici igrača. Nije sve tako crno, ali nas očekuje rudarski posao koji uz odsustvo sujete i zajednički rad svih nas može da doprinese poboljšanju ženskog rukometa u Srbiji.

Pripreme i u klubovima

VELIKI problem je i što je selekcija na okupu samo nedelju-dve.

- Postaje krucijalno važno na koji način teče njihov trenažni proces u klubovima i koliku minutažu imaju. Kada su nacionalna okupljanja nema se vremena za rad na fizičkoj spremi, već tu treba da bude fokus na taktičkom i igračkom usavršavanju. Moraće mnogo da se radi na tome da igračice dobiju plan i program koji će na polju fizičke pripreme sprovoditi kada nisu u reprezentaciji - ističe Delićeva.

Raspored

ČETVRFTINALE

TRONDHAJM - 12. decembar

Francuska - Češka 17.30

Holandija - Norveška 20.30

HERNING - 13. decembar

Švedska - Nemačka 17.30

Danska - Crna Gora 20.30

POLUFINALE

HERNING - 15. decembar

Šve/Nem- Fra/Češ.17.30

Dan/CG - Hol/Nor.20.30

NEDELjA - 17. decembar

Za 7. mesto 10.15

Za 5. mesto 13.00

Za bronzu 16.00

Finale 19.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!