ŠAHOVSKO PRVENSTVO SRBIJE ZA VETERANE: "Danas se takmiče oni malo stariji, ali važno je da deca počnu da se bave ovim sportom"

Novosti online

07. 09. 2023. u 09:02

U organizaciji Šahovskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Beograda, danas je u prostorijama zgrade Borba svečano otvoreno 2. Pojedinačno prvenstvo Srbije za veterane 2023. Prvenstvo je organizovano u dve kategorije, 50+ i 65+, a pobednici u svakoj od kategorija postaju veteranski prvaci Srbije.

ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА ВЕТЕРАНЕ: Данас се такмиче они мало старији, али важно је да деца почну да се баве овим спортом

Foto

Prisutnima su se prilikom otvaranja obratili predsednik ŠSB Andrija Jorgić, predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i predsednik ŠSS Dragan Lazić.

- Čast mi je što sam danas u prilici da budem deo ovog šahovskog dešavanja i što će ovaj događaj biti potvrda nečega što traje nekoliko godina unazad, a to je veliki povratak šaha na sportsku scenu Srbije. Danas se nadmeću oni malo stariji, ali ono što je podjednako važno je da se učine dodatni napori da mladi i deca počnu da se bave ovim sportom i verujem da ćemo u tome uspeti, istakao je prilikom obraćanja Vladan Jeremić, predsednik GO Zvezdara.

Foto

 

Na turniru učestvuje 37 učesnika, a među šahovskim veteranima ima i internacionalnih majstora i velemajstora.

- Prethodne godine smo imali prvi turnir za veterane u Vladimircima, gde se takmičilo 18 učesnika, a danas ih je duplo više. Šah je igra i jedini sport gde ravnopravno učestvuju i deca od 7 i seniori od 77 godina i veoma je važno da posvećujemo pažnju našim veteranima da i oni dobiju šansu da između sebe dobiju najboljeg, rekao je Jorgić.

Turnir traje do 9. septembra, kada će biti dodeljeni pehari za pobednike u obe kategorije, medalje za troje prvoplasiranih, kao i pehar za najbolje plasiranu šahistkinju.

Foto

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)