ZLATNE SE PITAJU: Odbojkašice u petak u polufinalu Evropskog prvestva u Briselu igraju sa Holandijom

S. K.

31. 08. 2023. u 22:19

SAME kuju svoju medalju. Odbojkašice su i te kako svesne da samo od njih zavisi da li će se u nedelju boriti za četvrtu titulu prvaka Evrope ili za bronzu na šampionatu Starog kontinenta u Briselu. Svetske prvakinje sutra (20.30) u prestonici Belgije u polufinalu EP igraju sa Holandijom, koja je dosad na šampionatu izgubila samo jedan set.

ЗЛАТНЕ СЕ ПИТАЈУ: Одбојкашице у петак у полуфиналу Европског првества у Бриселу играју са Холандијом

FOTO: FIVB

Naše devojke su dan odmora iskoristile da predahnu, da analiziraju četvrtfinalni duel sa Češkom (3:1) i što bolje prouče igru Holanđanki s kojima su se poslednji put na prvenstvima Evrope sastale 2017. u Azerbejdžanu i Gruziji. Tada su u grupi slavile sa 3:0,a u finalu sa 3:1. Čak sedam devojaka, Buša, Drča, Popović, Pušić, Bjelica, Stevanović i Bošković tada su se radovale zlatu. Taj šampionat je, kao i prošlogodišnje SP, preskočila Maja Ognjenović. U sadašnjem holandskom timu pre šest godina igrale su: Knip, Plak, Dijkema, Jasper i Dalderop.

- Protiv Češke smo u prvom setu ušle previše opušteno, a to ne smemo sebi da dozvoljavamo, jer su sve selekcije gladne i žele da igraju protiv Srbije, svetskog šampiona. Drago mi je što smo dobile tu opomenu, da u naredni meč ne uđemo bez opuštanja, već da krenemo jako od početka - kaže za sajt OSS Jovana Stevanović.

Iskusna blokerka je svesna da ih očekuje veoma težak duel sa Holanđankama:

- To je polufinale i u meč moramo da uđemo maksimalno konctetrisano, kako bi se video naš kvalitet. U svakoj utakmiic maksimalno poštujemo protivnice, ali nikad ne zaboravljamo ko smo.

Maja Aleksić je blistala protiv Čehinja. Bila je neprikosnovena na bloku, uz nezadrživu Tijanu Bošković (33 poena) najubojitija u našem taboru. Svesna je da moraju da izvuku pouke iz duela sa Češkom.

- Rezultat to ne govori, ali odigrali smo jako tešku utakmicu sa Čehinjama, koje se odlično brane, ne pada im nijedna lopta, nikad se ne predaju. Taj prvi set smo opet odigrale nekako stegnuto. Baš imamo problem sa tim prvim setom, nadam se da će ubuduće biti drugačije - naglašava Aleksićeva.

Maju je posebno obradovala atmosfera na tribinama, što je bilo dosta naših navijača u dvorani, tako da se nada da će večeras protiv Holandije biti još veća podrška.

- Moramo da se oporavimo i odmorimo, jer nas protiv Holandije očekuje teška utakmica. Imaju jako visoke i kvalitetne igračice. Nekako mislim da nisu istrajne u odbrani kao Češka, tako da se nadam da ćemo imati manje problema. Ali, kao što sam više puta rekla, kada mi dođemo do naše igre nije nam problem ko je sa druge strane mreže - optimizam greje Aleksićevu.

Lozo: Ozbiljno sa malo grešaka

NAŠE dame igraju svoje sedmo polufinale na EP za redom. Dosada su četiri puta uspešne, što im je donelo tri zlata i jedno srebro. Imaju i bronzu, ali i četvrto mesto sa EP 2013. u Nemačkoj.

- Holandija ima veoma dobro odbojku. Videle smo da igraju veoma kvalitetno, dosta bolje nego prošle godine. Sigurno je da će u polufinalu da daju svoj maksimu. Mi moramo da igramo još ozbiljnije i da smanjimo naše greške na minimum - naglašava Sara Lozo, koja je zablistala protiv Češke.

POLUFINALE

Brisel - petak

Italija - Turska 17.00

Srbija - Holandija 20.30

NEDELjA

Meč za bronzu

Ita/Tur. - Srb/Hol. 16.00

FINALE

Ita/Tur. - Srb/Hol. 19.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)