"ČUDESNO IGRAMO!" Odbojkašice Srbije oduševljene, jedva čekaju četvrtfinale Evropskog prvenstva

S. K.

28. 08. 2023. u 22:37

EKSPRESNO do četvrtfinala. Fenomenalne odbojkašice su u osmini finala Evropskog prvenstva u Briselu nadigrale Švedsku sa 3:0 (25:17, 25:13, 25:16). Srpkinje će se u sredu (20.00) za ulazak u polufinale boriti sa Češkom ili Ukrajinom.

ЧУДЕСНО ИГРАМО! Одбојкашице Србије одушевљене, једва чекају четвртфинале Европског првенства

foto volleyballworld.com

- Čudesnom igrom smo stigle do pobede. Uradile smo veliki posao, rezultat sve govori. Jedva čekamo četvrtfinale, dobro znamo da je ta utakmica najvažnija na svakom turniru. Bićemo spremne za novi izazov - istakla je posle meča blokerka Mina Popović.

Svetske prvakinje su sve vreme igrale ozbiljno, strpljivo, odlučno, maštovito. Bile su odlične u odbrani i na bloku, Maja Ognjenović je sjajno razigravala saigračice, Tijana Bošković je bila nemilosrdna, a ni ostale igračice nisu imale milosti prema nejakom rivalu. Naše dame uspele su da umire i jednu od najboljih korektorki sveta, Izabelu Hak, koja je samo na momente pokazivala svoj raskošni talenat.

- Odbranu smo odigrale veoma kvalitetno. Od početka smo bile maksimalno fokusirane, sve vreme se držale dogovora. Znale smo kako da zaustavimo njihovu najbolju odbojkašicu Izabelu Hak. Dobro smo ih proučile, srećna sam što je timska igra presudila - naglasila je za RTS član stručnog štaba Jelena Blagojević.

Šveđanke su uvek samo na početku pretile. Tako su u prvom setu imale 6:4, ali su naše brzo nametnule svoj ritam i sigurnim prijemom, ubojitim napadom, čvrstim blokom lomile su otpor rivalki. Kada su povele sa 12:9 bilo je jasno da će povesti u setovima 1:0. U drugom činu Šveđanke su povele sa 3:1, bile egal do 8:9, kada su naše devojke na servis Bianke Buše serijom 9:0 stekle nedostižnih 17:9. Slično je bilo i u trećem setu. Opet su igračice u žutim dresovima povele sa 3:1 i ponovo su naše brzo preokrenule na 10:6, da bi taj deo igre prelomile na 18:12. Tačku na utakmicu stavila je Mina Popović.

- Prezadovoljan sam igrom, naročito u odbrani i na bloku. Maksimalno smo bili koncetrisani, zaustavili Izabelu Hak i sada nas očekuje četvrtfinalni duel - istakao je za RTS selektor Đovani Gvideti.

SRBIJA - ŠVEDSKA 3:0 (25:17, 25:13, 25:16)

DVORANA: "Paleis 12 Brisel". Gledalaca: 500. Sudije: Evald (Nemačka) i Markelj (Slovenija).

SRBIJA: Buša 7, Lazović, Drča, Popović 9, Uzelac 6, Ognjenović 2, Kurtagić, Pušić (libero), Bjelica 2, Aleksić 6, Stevanović, Jegdić (libero), Bošković 24, Lozo. Poeni - napad: 45, blok: 6, servis: 5, greške rivala: 19 (8 iz servisa)

ŠVEDSKA: Arstad, Linda Anderson 3, Vazerfaler 1, Rebeka Lazić 1, Izabela Hak 16, Aleksandra Lazić 5, Gustafson, Brink (libero), Helvig, Julevik, Ana Hak 8, Nilson, Larson, Emi Anderson (libero). Poeni - napad: 27, blok: 5, servis: 2, greške rivala: 12 (8 iz servisa).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?