NE POBEĐUJE SAMO JOKIĆ! I Valjevci konja za trku imaju

V.D.

16. 08. 2023. u 14:38 >> 14:38

PRVI put u istoriji srpskog konjičkog sporta konj odgajen u našoj zemlji pobedio je u Francuskoj

НЕ ПОБЕЂУЈЕ САМО ЈОКИЋ! И Ваљевци коња за трку имају

FOTO: Pavla Pechmanova

Da nema samo Nikola Jokić konje za velika dela u Evropi, tačnije u Francuskoj, videli smo u petak na hipodromu "Klerfonten" u francuskom gradu Dovil gde je grlo Maj Taki Taki LP u vlasništvu konjičkog kluba Lastin put iz Belića kraj Valjeva trijumfovalo u trci sa nagradnim fondom od 25.000 evra.

Ovaj trogodac oždrebljen je na ranču Harmonija koji je kao i KK Lastin put u vlasništvu Vladana Damjanovića, velikog zaljubljenika u ove životinje i njihov odgoj. Maj Taki Takiju ovo je bio šesti start u karijeri i prva pobeda. Nakon debija u Češkoj gde se ovo grlo i nalazi u treningu kod trenera Vaclava Luke Mlađeg, vlasnici su odlučili da se oprobaju u Francuskoj, zemlji koja polako ali sigurno preuzima primat u ovom sportu od Engleske.

U konkurenciji 15 grla koja dolaze iz poznatih i mnogo bogatijih trkačkih timova od našeg, Taki je sa džokejom Klementom Lukevrom odneo tesnu pobedu za 3/4 konjske dužine, a kvota na kladionici na pobedu našeg predstavnika bila je čak 34.

FOTO: Privatna arhiva

Intervju sa džokejom nakon sjajne pobede

Maj Taki Taki je za ovu pobedu svojim vlasnicima pored velike radosti doneo i ček od 12.500 evra dok je za prethodna dva plasmana u Francuskoj "inkasirao" 4800 evra.

KK Lastin put je poznat i jako se ponosi time što se isključivo takmiči sa konjima odgajenim upravo na njihovoj ergeli gde se radi jako profesionalno, čemu svedoče i rezultati iz prethodnih godina.

Ovo nije prvi uspeh u inostranstvu za njihove konje. Stariji brat po majci Maj Taki Takija, Markoni LP je 2020. i 2021. godine ostvario sjajne rezultate u centralnoj Evropi, a onaj najveći bila je pobeda u trci "Kinčem dij" sa nagradnim fondom od 40.000 evra kada ga je na budimpeštanskom hipodromu jahao sjajni italijanski džokej Antonio Frezu koji se sa velikim uspehom takmiči u Americi. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024