BITKA ZA FINALE I PARIZ 2024! Vaterpolisti Srbije "u zoru" u polufinalu Svetskog prvenstva u Fukuoki igraju sa Grčkom

S. Krstović

26. 07. 2023. u 19:27

JEDNIM udarcem – dva cilja. Vaterpolisti se u četvrtak (10.00) u polufinalu 20. Svetskog prvenstva u Fukuoki protiv izvanredne Grčke ne bore samo za ulazak u finale, već i za plasman na Olimpijske igre 2024.u Parizu. „Delfini“ se nadaju da će biti kao pre dve godine u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, kada se Srbija radovala zlatu. Svesni su i da protiv sebe imaju veoma motivisanog, moćnog rivala, koji žele da napravi iskorak više u odnosu na prošlu godinu, kada je na SP u Budimpešti bio treći.

БИТКА ЗА ФИНАЛЕ И ПАРИЗ 2024! Ватерполисти Србије у зору у полуфиналу Светског првенства у Фукуоки играју са Грчком

FOTO: AP

- Sastajemo se sa jednom od najboljih ekipa na svetu. Sigurno je da imaju svoje mane, kao i svaki tim, ali ako budemo uradili sve kako treba verujem da neće biti problema, da ćemo uspeti da pobedimo i da u finalu napademo zlato – optimista je u razgovoru za „Novosti“ kapiten Nikola Jakšić.

Vođa „delfina“ je ponosan na ekipu što je pregrmela Italiju u četvrfinalu, ali i podvlači:

- Psihički smo se ispraznili, mnogo nam je značila pobeda, jer smo na prethodna dva SP stajali u četvrtfinalu. Ali, to što smo se emotivno ispraznili ne može da nam predstavlja bili kakvu prepreku. Spremićemo se i psihičku za Grčku, jer znamo da se ništa još nije uradilo.

Prekaljeni golman Branislav Mitrović podseća da nas je Grčka u martu u Podgorici na kvalifikacionom turniru za plasman na F8 Svetskog kupa nadigrala (16:14), ali i naglašava da je u polufinalu sve otvoreno.

- Najbitnije je da mi verujemo jedan drugom, da se borimo do kraja. U polufinalu su četiri najbolje ekipe na svetu, favorita nema, a mi protiv bilo koga da igramo idemo da pobedimo. Sa Grcima smo malo sparingovalu uoči finalnog turnira Svetskog kupa u Los Anđelesu, a u jedninoj zvaničnoj utakmici u skorije vreme nadigrali su nas u Podgorici. Verujem da su nam dužni, da će da proradi srpski inat, kao i da ćemo odigrati dobru utakmicu – kaže Mitrović.

Trofejni golman i te kako hvali Grke:

- To je izuzetno kvalitetna ekipa, koja je poslednjih godina u samom svetskom vrhu, lani su bili treći na SP, pre dve godine igrali olimpijsko finala sa nama u Tokiju. Izuzetna, iskusna ekipa sa opasnim šuterima, centrima.

Centar Đorđe Lazić primećuje da im Grcu više odgovaraju po stilu od Italije ili Španije, da mogu sa njima da se nadigravaju.

 - Sada verujemo više nego ikad u nas, u pobedu, ali smo čvrsto na zemlji i svesni da još ništa nismo uradili. Ono najteže i najlepše tek predstoji – naglašava sidraš Breše.

To što Grci igraju bez svog najboljeg igrača Angelosa Vlahopulosa naše nimalo ne zavarava.

- Grčka je jedna izuzetno kvalitetna ekipa na svim pozicijama, imaju vrhunske centre, pokriveni su jako dobro, igraju dugo zajedno, u jednom sistemu koji ih krasi godinama. Istina, igraju bez najboljeg igrača, ali pokazali su odlični i bez Vlahopulosa, tako da sam siguran da nas očekuje jedna izuzetno teška i neizvesna utakmica. Bilo bi prelepo da uđemo u finale i tako obezbedimo medalju i plasiramo se na Olimpijske igre – ističe Lazić.

I Nemanja Ubović podvlaču da ulaskom u polufinale nisu završili posao, jer znaju zašto su došli u Fukuoku...

- Ceo dan se spremamo za Grke. U SAD smo par puta trenirali sa njima, poznajemo ih, odlična ekipa, organizovana, uvek igraju do kraja. Moramo da ostanemo maksimalno koncetrisani, u fokusu, da sa što manje respekta uđemo u utakmicu i da idemo na pobedu – naglašava iskusni centar.

Novi sidraš Vuljagmenija se ne opterećuje što Grci igraju bez Vlahopulosa:

- To nas ne interesuju, naravno da su sa njim jači, ali ovo je timski sport. Grčka igra kao ekipa, nećemo gledati ko im nedostaje. Gledamo samo nas i ne zanima nas ko je favorit, jer to ništa ne donosi. Igraćemo našu igru, onako kako se dogovorimo.

Strahinja Rašović više voli da priča u bazenu, nego van njega. Svestan je i da su na korak od ostvarenja sna:

- Posle pobede nad Italijom nema euforije, jer nismo još ništa uradili. Izuzetno verujem u svoju ekipu, nadam se da ćemo još više podići nivo igre. A što se tiče Grka sjajni su, odlično igraju. Mnogo su dobri, ubeđen sam da će da bude teško kao i protiv Italije. Na svim pozicijama su sjajni, nisu slučajno u polufinalu. Neka bude kao u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Drašović: Pravo tek dolazi

RADOMIR Drašović ističe da je iza „delfina“ težak i iscrljujući duel sa Italijom. I naglašava da ga hrabri što su timskim duhom i energijom došli do polufinala.

- Pravo tek sledi. Odmah posle pobede nad Italijom sve naše misli su okrenute ka Grčkoj. Znamo da nas čeka bitka za medalju. Verujem u momke i verujem da ćemo se boriti svim srcem do kraja – ističe za sajt VSS Drašović.

Janković: Do poslednjeg daha

- JAKO teška utakmica je iza nas. Protiv Italije smo se borili od početka do kraja, što nas kao ekipu krasi na ovom SP. Protiv Grčke verujem da ćemo još više dati sebe, jer pobeda ne donosi samo finale i medalju, nego i odlazak na Olimpijske igre 2024. U Parizu. Očekujem da ćemo igrati još bolje – naglašava Filip Janković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona