MAJSTORI IGRE NA 64 POLJA : Šahisti kaćkog Jugovića gosti u Gradskoj kući Novog Sada

Novosti online

12. 07. 2023. u 18:32

ČLANOVI šahovskog kluba Jugović u Kaću, danas su bili gosti Gradske kuće u Novom Sadu, gde im je na sjajnim rezultatima čestitao Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

МАЈСТОРИ ИГРЕ НА 64 ПОЉА : Шахисти каћког Југовића гости у Градској кући Новог Сада

Pres služba grada

Majstori igre na 64 polja iz Kaća su na Kadetskom i omladinskom šampionatu Srbije osvojili prvo mesto u kategoriji do 20 godina, na finalnom turniru Kupa Vojvodine, u konkurenciji 24 ekipe, takođe su bili prvi, kao i na finalnom turniru Kupa Srbije, gde su pobedili u muškoj konkurenciji.

- Čast mi je da vam u ime Grada Novog Sada još jednom čestitam na dosadašnjim sportskim uspesima koji vaš šahovski klub pozicioniraju na mesto jednog od najuspešnijih, kada je reč o ostvarenim rezultatima u poslednjoj deceniji. Grad Novi Sad je poznat kao grad sporta i nastaviće da daje podršku šahovskom Klubu, koji uspešno radi već dugi niz godina. Vrhunski ostvareni rezultati su prisutni u kontinuitetu i predstavljaju najbolji način promocije šaha za sve generacije - rekao je Cvjetićanin.

Miroslav Kopanja, direktor kaćkog kluba, naglasio je da je od ukupno devet odigranih kupova, pod imenom našeg proslavljenog šahovskog velemajstora Svetozara Gligorića, ekipa Šahovskog kluba „Jugović“ osvojila pet.

- Do sada su u ženskoj konkurenciji odigrana dva Kupa, na kojem smo prošle godine bili prvi, a ove godine smo zauzeli treće mesto. Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u ubrzanom šahu, u konkurenciji 149 igrača, od čega je njih 53 sa titulom FIDE majstora, osvojili smo tri prva mesta. Naša tri igrača će na predstojećim Evropskim i Svetskim prvenstvima predstavljati Srbiju. To su prvak Srbije u ubrzanom šahu Siniša Dražić, omladinski prvak Srbije do 20 godina Miloš Milošević i kadetski prvak Srbije do 14 godina Andrej Ljepić- ponosan je Kopanja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)