OVO JE NAŠA REALNOST: Odbojkaši sutra (8.40) protiv Poljska završavaju učešće na turniru LN u Nagoji

S. K.

10. 06. 2023. u 09:36

ISTINU treba hrabro pogledati u oči. Podmlađena muška odbojkaška reprezentacija pružila je maksimum na prvom turniru Lige nacije u Nagoji. Nisu uspeli da iznenade Sloveniju (1:3) i Japan (1:3), dok su opravdali ulogu favoriti protiv Kine (3:0). Sutra (8.40) protiv Grbićeve Poljske staviće tačku na prvi vikend elitnog takmičenja.

ОВО ЈЕ НАША РЕАЛНОСТ: Одбојкаши сутра (8.40) против Пољска завршавају учешће на турниру ЛН у Нагоји

FOTO: EPA

„Orlovi“ su se protiv Japanaca hrabro borili, ali ih je rival sjajnom odbranom i ubitačnim kontanapadom bacio na kolena.

- Ovo je naša realnost i od toga ne treba bežati – kaže za sajt OSS kapiten Dražen Luburić. – Ove utakmice treba koristiti za dalji napredak i veoma su značajne za mladi tim. Imaju šansu da napreduju, da vide kako je igrati protiv ovakve ekipe i protivnika. Dobro smo igrali, imali šansu u trećem setu kod 23:23. Taj set bio je na jednu loptu, ali to je kvalitet koji se odražva na rezultat. Nadam se da će nam prijati dan odmora, da koliko, toliko pružimo jak otpor Poljskoj.

Pavle Perić podvlači da su pružili maksimum protiv Japanaca:

- Oduševljen sam atmosferom. Oni su igrali sjajno, naročito u odbrani, koja nas je psihički najviše poremetila. Očekivali smo da će tako igrati, ali su to radili mnogo bolje. Borili smo se, možemo bolje, nadam se da ćemo protiv Poljaka pokazati da nismo ovde došli zbog jedne pobede.

Aleksa Batak je protiv Japanca prvi put od početka dirigovao igrom podmlađenih „orlova“:

- Nisam se iznenadio što su oni igrali izvanredno u odbrani. Dobro smo se borili, imali smo svoje šanse, naročito u trećem kod 23:23. Ostaje nam da hrabro izađemo na megdan Poljacima.

Kolaković: Pomešana osećanja

SELEKTOR Igor Kolaković priznaje da su mu osećanja pomešana:

Zbog  našeg neiskustva moram da pohvalim momke. Batka s obzirom na njegove godine, Perića što nije igrao celu prošlu sezonu... Moram da priznam da me je impresionirao Japan igrom u odbrani, sjajnim učinkom iz kontranapada. Protiv njih smo bili motivisani i fokusirani od početka i šteta je što to nismo zadržali u završnici trećeg seta. Ostaje još duel sa Poljskom i to je dobra prilika za momke da vide kako je igrati protiv još jednog velikog protivnika.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)